08 Şubat 2016 09:01

YPG'den Erdoğan ve AKP medyasına yanıt: Koalisyon güçlerinden silah yardımı almıyoruz

YPG Resmi Sözcülüğü, yaptığı açıklamada 'Türk devletinin YPG’ye karşı savaşması için DAİŞ çetelerine her türlü silah ve mühimmat verip sınırlarını çete geçişlerine açık tuttuğu unutulmamıştır' dedi.

Paylaş

YPG Resmi sözcüsü Rêdûr Xelîl, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP medyasının YPG’ye yönelik söylem ve haberleriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:

“YPG/YPJ güçlerimizn DAIŞ terörüne karşı tarihi başarıları devam etmekte ve gün geçtikçe Güçlerimize verilen uluslararası destek artmaktadır. Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’ye bağlı basın-yayın organları gerçeklerden uzak iddia ve yalanlarla halkımıza ve birliklerimize karşı, birliklerimizin üstlendiği meşru savunma görevine karşı düşmanlığını açığa vurmaktadır. Bu tür yalan bilgilerin amacı kamuoyunu doğru bilgilendirmek değil, güçlerimiz ile uluslararası koalisyon güçleri arasındaki güveni zedeleyip çelişki yaratmaya çalışarak gerçekleri kamuoyuna çarpıtmak sunmaktır.

AKP medyasının, YPG birliklerimize yönelik geliştirdiği günlük yalan haber ve sistematik anti propagandalarına cevap vermekten ziyade, tüm dünyaya, birliklerimizin koalisyon güçlerinden hiçbir şekilde silah yardımı almadığını duyuruyoruz. Ancak savaş uçaklarıyla güçlerimize sağladıkları hava desteğinden dolayı da uluslararası koalisyon güçlerine teşekkür ediyoruz.

Her zaman gücümüzü direnişçi halkımızdan aldık ve birliklerimize en büyük desteği halkımız vermiştir. Gerekli silah ve cephane de kendi imkanlarımızla sağlanıp karşılanmaktadır. Yine DAIŞ çetelerinden ele geçirdiğimiz silah ve cephaneler olup bunların tümü belgelendirilmekte, basınla paylaşılmaktadır.

Yine bu vesileyle elimizde var olan silahların hiç bir şekilde Suriye dışındaki bir başka silahlı güce gönderilmemiş, aksine bu silahların tümü de Suriye sınırları içinde teröre karşı mücadelede kullanılmış, kullanılmaktadır. Buna karşılık Erdoğan, savunma kurumları ve bakanlığı, Birliklerimize yönelik saldırılar geliştirmesi için DAIŞ çetesine açıktan her türlü silah ve askeri mühimmat vermiş ve uzun sınır boyunca çetelerin sınırdan geçişlerine göz yummuştur.

Rus TV kanalının (Kanal 1) “Birliklerimiz ile Suriye rejiminin ortak bir karargaha (merkeze) sahip olduğu” yönündeki haber ve beyanları da tamamen gerçek dışıdır. Adı geçen Eymen El-Ganim da YPG üyemiz olmayıp Birliklerimizle hiçbir ilişkisi bulunamamaktadır.”

ÖNCEKİ HABER

Karakol inşaatında vinç devrildi: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Şimdi daha özgür ve umutluyum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...