16 Nisan 2012 16:22

Bosch işvereninin tarafı belli oldu

Bosch işçileri, sendikal demokrasi mücadelesinde; istedikleri sendikayı özgürce seçebilme talebiyle çıktıkları yolda, çeşitli engellemelerle karşılaşmaya devam ediyor.İşçilere Birleşik Metal-İş’ten istifa ederek, yeniden Türk Metal’e üye olmaları için çalışmalarını yürüten T&u

Bosch işvereninin tarafı belli oldu
Paylaş
Önen Ersin

İşçilere Birleşik Metal-İş’ten istifa ederek, yeniden Türk Metal’e üye olmaları için çalışmalarını yürüten Türk Metal yöneticileri; Bosch işvereninin de tarafsızlık tutumunu terk edip, kendilerinden yana taraf almasıyla işçiler arasında daha rahat propaganda yapma fırsatı buluyor.

Bosch işçileri, sendika değiştirme mücadelesinin ilk zamanlarında tarafsız kaldığı için işverene teşekkür edip, herhangi bir söz söylemezken; bugün Bosch işverenine ateş püskürüyor. Bosch işçileri, Türk Metal’in her vardiyada 10-15 kişilik ekipler oluşturduğunu ve bu kişilerin işyerinden özel sendikal izin alarak çalışmayarak, sadece fabrika içinde dolaşarak, işçilere Birleşik Metal-İş’ten istifa etmeleri çağrısında bulunduklarını söylüyor. Bazı işçiler, kendilerinin istifa etmedikleri takdirde, işten atılmakla veya daha zor bölümlere verilmekle tehdit edildiklerini ileri sürdüler.

FABRİKADA PSİKOLOJİK HARP ORTAMI VAR

Özellikle sözleşmeli işçilere fabrika yönetimi tarafından, Birleşik Metal-İş’ten istifa etmedikleri takdirde kadrolu işçi statüsüne geçemeyecekleri söylendiğini belirten Bosch işçileri; bu durumun psikolojilerini olumsuz etkilediğini vurguluyor. İşçiler, fabrikanın departman müdürünün, “Fabrikada bir tane bile Birleşik Metal-İş üyesi işçi bırakmayacağız” dediğini söylüyor. Türk Metal’in de Birleşik Metal-İş’e geçmeyen mış üyelerini, Birleşik Metal-İş’ten istifa etmiş gibi gösterdiğini anlatkan işçiler, tüm bu yaşananları “Fabrika içerisinde tam bir psikolojik harp ortamı yaşanıyor” şeklinde değerlendiriyorlar.

Bir işçinin Birleşik Metal-İş’ten istifa ettikten sonra, “Bana çok baskı yaptılar, mecbur kaldım” diyerek fenalaştığını dile getiren işçiler “Başbakanı, Belediye Başkanını, muhtarı nasıl kendimiz seçiyorsak, sendikamızı da kendimiz seçmek istiyoruz” diyorlar.

BİRLEŞİK METAL-İŞ AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada fabrikada yaşananlarla ilgili Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan açıklama yapıldı.
Açıklamada, Bosch’taki bu baskıların anayasaya ve insan haklarına aykırı olduğunu vurgulanarak, bütün baskılara karşı işçilerle birlikte mücadeleyi sonuna kadar sürdürecekleri ve TİS sürecinde yetkili sendikanın Birleşik Metal-İş olacağı ifade edildi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP sevince diktatör olmuyor mu?

SONRAKİ HABER

Depremzedeleri elektrik çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa