07 Şubat 2016 15:42

BAE: Suriye’ye kara gücü göndereceğiz

Paylaş

Suudi Arabistan ve Bahreyn’in, Suriye’de savaşması için asker göndermeye hazır olduklarını duyurmalarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nden de (BAE) benzer açıklama geldi. BAE, Suriye’ye kara gücü göndermeye hazırlandıklarını duyurdu.

Üç ülkenin de Suudi Arabistan öncülüğünde 16 Aralık’ta kurulan “Terörle Mücadele için İslam İttifakı” üyesi olması dikkat çekiyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu ve 34 ülkenin oluşturduğu ittifak “Sünni İttifak” olarak değerlendiriliyordu. ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun da üyesi olan bu ülkelerin ayrı bir ittifak kurması tartışılıyordu.

Bu ülkelerin ard arda Suriye’ye kara operasyonu açıklaması yapmaları, “İslam ittifakı en başından beri uluslararası koalisyonun kara gücü olmak için mi kuruldu?” sorusunu gündeme getiriyor. İttifakın kuruluş deklarasyonunda, “terörle mücadelede askeri operasyonların koordine edileceği ve destekleneceği” ifadesi yer alıyordu.

‘KOALİSYON İSTERSE GİRERİZ’

Suudi Arabistan Ordu Sözcüsü General Ahmed Asiri, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun kabul etmesi durumunda, IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker gönderebileceklerini belirtmişti. Asiri, “Suriye’de hava saldırıları yeterli değil ve bir kara operasyonu gerekli” demişti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in yanıtı ise, “Suriye’ye herhangi bir saldırıda bulunan saldırgan tahta tabutlarla ülkelerine döner” olmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Eroğlu: Yassıada'da ağaç kesimi fotoğrafını ben görmedim ama sahtedir

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Türkiye sınırına yaklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...