07 Şubat 2016 13:24

Çipras: Yunanistan, İran ile AB arasında enerji köprüsü olabilir

Paylaş

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, iki gün sürecek resmi ziyareti kapsamında İran'ın başkenti Tahran'a gitti. Çipras, Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB)-İran arasında enerji köprüsü olabileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, İsrail, Mısır ve Rusya ile son dönemde ivme kazanan karşılıklı ziyaret ve işbirliğini ileri taşıma temaslarının ardından bugün de İran'ın başkenti Tahran'a gitti. Tahran Teknoloji Parkı'nı ziyaret eden Çipras, Yunanistan ve İran ilişkilerinin stratejik çerçevede geliştiğini söyledi. İki ülkenin teknoloji, yenilik, enerji, ticaret, kültür ve deniz taşımacılığı konularında işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Tahran Teknoloji Parkı müdürü ise Çipras'ın Avrupa'nın en özgür lideri olduğunu söyledi. Parkta 30 üst düzey yüksek teknoloji şirketinde 3 binden fazla kişinin çalıştığı belirtildi.

Hükümetinin İran ile stratejik işbirliğini geliştirmek istediğini söyleyen Çipras, Yunanistan'ın enerji, ekonomi ve ticaret konularında AB ile İran arasında köprü olacağını belirtti.

Yunan heyetinde Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis, Çevre Bakanı Panos Skurletis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas ve Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kalıkınma İşbirliği Genel Sekreteri Yorgos Çipras bulunuyor.

Çipras, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeler yapacak. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Kıdem tazminatının kaldırılması güvencesizliktir’

SONRAKİ HABER

Artvinliler yaşam alanlarını nasıl koruyacaklarını konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...