07 Şubat 2016 13:12

Eğitim Sen'den abluka altındaki öğrencilere ek puan talebi

Paylaş

Tamer Arda Erşin
ANKARA

Bölge illerindeki öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, çatışmalar sürecinde bu illerdeki öğrencilerin yeterli eğitimi alamadığına dikkat çekerek, “Eğitim kaybı yaşayan öğrenciler için bakanlık düzenleme yapmalı ve ek puan benzeri yollara gitmelidir” dedi. 

Bölgede aylardır süren çatışmalı sürecin  eğitimi nasıl etkilediğine ilişkin gazetemize değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitim alamayan öğrencilerin farklı illere yönlendirilmesine, “Taşıma suyla değirmen dönmez” yorumunu yaptı. Karaca, “Eğitim alan öğrencilerin evinden ailesinden koparılarak başka illere yollanması çözüm olmaz. Bu tür açıklamalar günü kurtarmaya yönelik yaklaşımlardır. Taşımalı eğitim Mardin’de de uygulandı. İstenilen verim alınmadı. Esas olması gereken çocukların kendi okullarında eğitim alabilmesinin imkanını yaratmaktır” dedi.

‘ÇATIŞMALAR SÜRERSE MAĞRUDİYET DEVAM EDECEK’

12 Aralık’tan sonra çatışmalı süreçle beraber 250 bin civarında öğrenci eğitiminden mahrum kaldığının altını çizen Karaca, şöyle konuştu: “Sınavlara girecek öğrenciler mağdur edildi. Tamamlayıcı kurslar düzenlendi ama bütün öğrenciler katılamadı. Görünen o ki çatışmalı süreç 2. dönem de devam edecek ve öğrencilerin mağduriyeti de devam edecek.  Çatışmaların arasında eğitimin yapılması beklenemez. Kaldı ki çatışmalar sürerken bazı okulların tahrip olduğu ve karakollara dönüştürüldüğünü gördük. Hatta karne günü okullar bombalı saldırıya uğradı. Çatışma süreci bir an önce bitirilip, eğitim ve öğretime başlanmalıdır. Zaten öğrencilerin eğitim ve öğretiminde 1 yıllık kayıp şimdiden yaşandı. Bu çocukların eğitim hayatı boyunca çekeceği bir sıkıntı. Eğitimci olarak ben biliyorum 1 haftalık telafi kurslarıyla 1 yılın telafisi olmaz.” 

Sınava başvuramayan ve giremeyen öğrencilerin durumuna da değinen Karaca, özellikle TEOG ve üniversite sınavına girecek öğrencilerin eğitiminde büyük kayıplar yaşandığını belirterek, “Çocuklarımız eğitim alamadığı gibi sınavlara başvuru dahi yapamadı. Çatışmalı bölgelerde kahvehaneler, internet kafeler ayarlanarak 1-  2 günlük görüşmeler yoluyla başvuru yapılmaya çalışıldı. Ancak öğrenciler başvurularını yapsalar dahi zaten eğitim kayıplarından dolayı mağdur olacaklar” dedi. Karaca, TEOG ve sınavlarla ilgili hak kaybının giderilmesi için düzenleme yapılması konusunda MEB’e çağrıda bulundu. Ölümlerin durması için siyasetin devreye girmesi ve müzakere sürecinin yeniden başlaması gerektiğini ifade eden Karaca, “Bu süreç böyle devam ederse toplumda kutuplaşma artacak. Ülkemiz bunu hak etmiyor” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık izni olmadan avukata soruşturma

SONRAKİ HABER

MMK Metalürji işçilerine ek zam yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...