07 Şubat 2016 13:04

‘Barış değirmenini dayanışmayla döndürebiliriz’

Paylaş

İzmir Barış Bloku,  barış bildirisine imza atan akademisyenlere destek için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İzmir Barış Bloku Eş Sözcüsü Bahri Akkan, inadına barış demenin zamanı olduğuna belirterek, “Hükümetin kendi ülkesindeki Kürtlere düşmanlığı yetmedi PYD’ye saldırmaya başlayan bir diktatörle yüz yüzeyiz. Bu diktatörlüğe ve barbarlığa karşı Ortadoğu’da aydınlığı emekten, barıştan, özgürlükten yana olanlar getirebilir. Ortadoğu halkları getirebilir. Bu anlamda Türkiye halklarına, barışı savunanlara dünden daha fazla görev düşmelidir” dedi.

Barışı savunan akademisyenlerle dayanışmak için bir araya geldiklerini söyleyen Akkan, “Akademisyenler barışa bir kepçe su kattıysa bu barış değirmenine karışla, kepçeyle, damlayla katabileceğimiz her suyu katmamız gerekiyor ki barış değirmeninin dönmesi gerekiyor. Barış değirmenini dayanışmamızı arttırarak döndürebiliriz” dedi.

Daha sonra imzacı akademisyenler adına söz alan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Toker de, toplumların karanlık zamanlarda hakikati dile getirenlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisiyle akademisyenlerin hakikati dile getirdiğini söyledi. Akademiye düşen bir işi yaparak barış isteklerini dile getirdiklerini aktaran Toker, “Ben şimdiki dayanışmayı bir hakikat etrafında bir araya gelmek olarak tarif ediyorum. Hakikat her zaman sinirlendirici bir şeydir ama hakikat aynı zamanda örgütleyici bir şeydir. Biz o imzalardan sonra aynı zamanda örgütleyici ve yeni bir ışık hissettik. Hep beraber güçlüyüz”dedi. (İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin birçok ilinden Diyarbakır’a giden kadınlar: Müzakereler yeniden başlatılmalı

SONRAKİ HABER

Adana’dan ‘barışa ses ver’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...