16 Nisan 2012 13:06

‘Bugün değil ama müdahale edeceğiz’

Sabah saatlerinde Li Fung önüne otobüsleriyle gelen işçiler yine polis barikatına takıldı. Li Fung şirketinin kapısını her gün farklı bir yöntem ile kapatan polis bugün de fabrikanın girişini kendi araçlarıyla kapattıkları yetmezmiş gibi hurdalıktan getirdikleri bir otobüsle de kaldırımı da kapattı.İşçileri karş

‘Bugün değil ama müdahale edeceğiz’
Paylaş

Sabah saatlerinde Li Fung önüne otobüsleriyle gelen işçiler yine polis barikatına takıldı. Li Fung şirketinin kapısını her gün farklı bir yöntem ile kapatan polis bugün de fabrikanın girişini kendi araçlarıyla kapattıkları yetmezmiş gibi hurdalıktan getirdikleri bir otobüsle de kaldırımı da kapattı.

İşçileri karşı kaldırıma göndermek isteyen polisin ise fabrika çevresindeki bütün kaldırımlara araç çekmesi dikkat çekti. İşçilerin “kaldırımı işgal ediyorsunuz, bu yasa dışı” sözlerine karşılık olarak polisler de “sizin yaptığınız da yasa dışı bizim yaptığımız da” dedi.  Fabrika kapısının önüne hoparlörleri koyan işçiler, basın açıklaması yaptı.  Direniş komitesinden Hakan Oğuz ile Nurcan Boz Bahçelievler Emniyet Müdürü ile görüşmek üzere polis tarafından karakola götürüldü.

3 saatlik görüşmenin ardından direniş noktasına dönen komite üyeleri Bahçelievler Emniyet Müdürü ile yapılan görüşmeyi anlattı. Emniyetin bu durumdan çok rahatsız olduğunu belirten Hakan Oğuz, “Li Fung önünden derhal ayrılmamız istendi, ama ayrılmayacağız. Hakkımızı alana kadar her yerde olacağız dedik. Bunun üzerine emniyet müdürü ‘şimdilik bir şey yok ama ilerde sizi dağıtmak zorunda kalabiliriz’ dedi. Bizi tehdit ettiler” diye konuştu.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Melek Sönmez ise 69 gündür sakin bir şekilde, taşkınlığa yer vermeden seslerini duyurmaya, haklarını almaya çalıştıklarını söyledi.

“Bugün geldiğimizde karşılaştığımız şeye bakın, hurdalıktan getirilmiş bir otobüsü kapının önüne çekmişler, çözüm yerine nasıl formüller arıyorlar” diyen Sönmez konuşmasını şöyle bitirdi; “Araçları kaldıramayız diyor polisler, cumartesi günü polisler değilmiydi onlarca polis aracıyla trafiği bizler için alt üst edip fabrikanın önüne indiren.”

Öte yandan Hey Tekstil işçileri ödenmeyen ücretlerinin ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için başlattıkları direnişin 69’uncu gününde Taksim’de eylem yaptı.

Alacaklarının ödenmesini isteyen Hey Tekstil işçileri son günlerde polis tarafından üzerlerinde kurulan baskıları da protesto etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler sendikalı olsa da olmasa da birleşmelidir

SONRAKİ HABER

Bakan gerçekleri çarpıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...