06 Şubat 2016 17:17

Diyarbakır'da bulunan kadınlar zulme karşı ses çıkardı

Birçok ilden Diyarbakır'a gelen ve gün boyu barış ve direnişi büyütme mesajları veren kadınlar, her akşam düzenlenen "Zulme karşı ses çıkar" eylemine katıldıktan sonra geldikleri kentlerine doğru yola çıktı.

Paylaş

Türkiye'nin birçok kentinden Diyarbakır'a gelen kadınlar gün boyu Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda, aylardır kuşatma altında olan Sur ilçesinden gelen tank, top ve silah sesleri altında barışın sesini yükseltti. Beyaz tülbentleri ve mor flamalarıyla Diyarbakırlı kadınların direnişine ortak olan kadınlar, gün boyu direnişi büyütmeye ve yaymaya yönelik yaptıkları açıklama ve yürüttükleri özyönetim tartışmalarının ardından "Zulme karşı ses çıkar" eylemine katıldı. Park alanındaki Sur için nöbet eylemi tutan yurttaşların direnişine ortak olan kadınlar buradan ses çıkarak için park içinde yürümeye başladı.

Erbane, zılgıt ve sloganlarla yürüyen kadınlar, direniş ve barış mesajları verdi. Uzun süre erbane eşliğinde söyledikleri marşlarla yürüyen ve zulme karşı ses çıkan kadınlar, Diyarbakırlı kadınlarla vedalaşarak geldikleri kentlere doğru yola çıktı. Yola çıkan kadınların ardından KJA üyeleri ve Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyeleri evlatlarının cenazelerini alamayan ailelerin nöbet eylemlerine katıldı. 

Sümerpark Resepsion Salonu'nda KJA'lı kadınların nöbet eylemi sabah saatlerine kadar devam edecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sur'a atılan bir top mermisi Bağlar'a düştü

SONRAKİ HABER

Galatasaray - Torku Konyaspor maçından gol sesi çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...