06 Şubat 2016 15:00

Üniformalılar SYRIZA’ya karşı yürüdü: Polislerden eşekli eylem

Paylaş

Yunanistan'ın başkenti Atina’da gösteri düzenleyen sahil güvenlik, polis ve itfaiye erlerinden oluşan sendika üyesi 2 bin 500 kişi, hükümetin sosyal sigorta ve emeklilik yasasında yapmayı planladığı değişiklikleri protesto etti.

Yunanistan Polis Memurları Federasyonu tarafından alınan gösteri kararına birçok şehirden gelen sahil güvenlik polisleri ve itfaiyeciler de katıldı. Üniformalılar yürüyüşü olarak adlandırılan gösteriler Kolokotronis Meydanı’nda başladı. 

Beş bine yakın polis sosyal haklarda kısıtlamalara gidilmesine ilişkin pankart açarak meclise yürüdü. Önce meclisin önüne sonra Avrupa Birliği bürosunun önüne gelen polisler burada uzun süre kalarak “Dayanacak halimiz kalmadı, sizi koruyanları koruyun, hayatınızı kurtaranların hayatını karartmayın” gibi sloganlar attı. ‘Üniformalılar’ yanlarında getirdikleri bir eşeğin sırtına üzerinde Başbakan Çipras’ın, çalışma ve savunma bakanının olduğu bir afiş astı. Eylemci üniformalılar yaptıkları açıklamalarda “eşekçe sabırlarının” tükenmek üzere olduğunu söylediler. 

Bu arada birkaç polis başbakanlığın önüne giderek üzerinde “Benim babam çiftçi, benim eşim temizlik işçisi” vb. yazan dövizler açtı. Ancak görevli polisler, gösterici polislere müdahale ederek dövizleri topladı. Eylem sonrasında polislerin yanlarında getirdikleri eşek trafik şubesine götürüldü. Basında polis eylemleri sonrası bir eşeğin gözaltına alındığı şeklinde yorumlar yapıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Paris’te OHAL’e karşı eylem

SONRAKİ HABER

WhatsApp’ta gizliniz saklınız kalmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...