06 Şubat 2016 14:11

EMEP: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvador halkından özür dilemeli

Paylaş

 

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının Ekvador’da Erdoğan’ı protesto eden kadınlara saldırmasını kınayarak “Erdoğan Ekvador halkından özür dilemeli” dedi.

Selma Gürkan Latin Amerika ziyareti kapsamında Ekvador’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkent Quito’daki Ulusal Araştırmalar Enstitüsü’nde (IAEN) düzenlenen konferans sırasında Ekvadorlu gençler ve kadınlar tarafından protesto edildiği ve protesto edenlere Erdoğan’ın korumaların saldırdığını hatırlatarak: “Bina dışında ve içinde gerçekleştirilen protestoda AKP Hükümeti’nin Kürt halkına yönelik saldırıları ve Suriye politikası eleştirildi. Protestoculara dışarıda Ekvador polisi müdahale ederken, içeride “Asesino Fuera/Katil Dışarı” sloganları atan Ekvador Kadın Hareketi üyesi kadınlara Erdoğan’ın özel korumaları saldırdı. Korumalar, görüntü alan kameralara da müdahale etti. Bu arada kadınlara yönelik saldırıyı engellemek isteyen Ekvadorlu milletvekili Dieago Vintimilla da Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edildi. Saldırı sırasında milletvekili Vintimilla’nın burnu kırıldı” dedi.

Ekvadorlu kadın ve gençlerin şahsında Ekvador halkına karşı gösterilen tahammülsüzlüğü ve saldırganlığı şiddetle kınadıklarını vurgulayan Selma Gürkan: “Erdoğan Ekvador halkından özür dilemeli, saldırıyı gerçekleştiren korumalar derhal görevden alınmalıdır.

Ortadoğu’da ve Türkiye’de savaş ve şiddet politikalarının sürdürücüsü AKP hükümetini ve Erdoğan’ı protesto ettiği için saldırıya uğrayan Ekvadorlu kadın ve gençlerle dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Amedspor'un el konulan eşyaları kulübe teslim edildi

SONRAKİ HABER

Aliağa’da termik santralde bilirkişi keşfi yapıldı: Hukuksuzluğun keşfi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...