06 Şubat 2016 13:44

Sekiz gündür yolda olan gönüllü sağlıkçılar: Sağlık koridorunu açın!

Cizre'deki yaralılara ulaşmak için 8 gündür yollarda olan ve bugün ambulansları polis tarafından bağlanan gönüllü sağlık emekçileri engellemeleri protesto ederek hükümeti bir kez daha sağlık koridorunu açmaya çağırdı.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katlarda günlerdir hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılara ulaşmak amacıyla Cizre'ye girmek isteyen SES, TTB ve Diyarbakır Tabip Odası'ndan sağlık emekçilerinin Nusaybin üzerinden Cizre'ye girmeleri Midyat çıkışında polis tarafından engellendi. Engellemeyle de yetinmeyen polis sağlıkçıların yanlarındaki ambulansı da "evrak eksikliği" gerekçesiyle bağladı. 8 gündür Cizre'ye girmek için yaptıkları tüm girişimlerinin engellenmesini sağlıkçılar Midyat çıkışında yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Batman Tabip Odası Sekreteri Op. Dr. Ömer Faruk Erin, Cizre'de yaşanan insanlık trajedisine son verilmesi ve yaralıların kurtarılması için 8 gündür yollarda olduklarını söyledi. Ambulanslarına basit gerekçelerle el konulduğuna da dikkat çeken Erin, hükümete bir kez daha sağlık koridorunu açma çağrısında bulundu. Erin, "Günlerdir Cizre'de bir bodrum katında yaşanan vahşete bağımız ve tarafsız şekilde çare olmak için yola çıkmış bir grup sağlık emekçisiyiz. Sıradan bahanelerle devletin imza altına aldığı BM ve Cenevre sözleşmelerine aykırı bir şekilde sağlıkçılara yolların kapatılmasını kabul edemeyiz. Bizler ne kahramanız ne teröristiz. Tüm dünya ve Türkiye kamuoyuna sesimize ses vermeye davet ediyoruz. Yaşam hakkı için sağlık koridorunu açalım" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor Kartalspor'la berabere kaldı

SONRAKİ HABER

Ekvador Dışişleri Bakanı: Burada ifade özgürlüğü var, Türkiye’ye nota vereceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...