06 Şubat 2016 13:08

Polisten akademisyene tehdit iddiası

Paylaş

Akadamisyenlerin barış talebiyle başlattığı imza kampanyasına imza vermesinin ardından hakkında idari soruşturma başlatılan ve görevinden uzaklaştırılan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurt, koruma talebinde bulunmak üzere gittiği Erzurum Emniyeti Koruma Büro Amirliğinde bir polis amiri tarafından “Kafana sıkarım” denilerek, tehdit edildiğini söyledi.  

Üniversitenin hakkında almış olduğu uzaklaştırma kararından haberi olmadığını belirten Kurt, kararı danışman bilgi sistemine giremediğini görünce öğrendiğini söyledi. Kendisine karara ilişkin herhangi bir tebligat ulaştırılmadığını belirten Kurt, “Bu sürecin ne kadar süreceğini bilmiyorum, sadece uzaklaştırıldım.” dedi. 

Irkçı saldırılar nedeniyle koruma talebinde bulunmak üzere avukatı ile Erzurum Emniyetine giden Kurt, Koruma Büro Amirliğindeki polis amiriyle görüştüğü sırada odaya giren bir başka polis amirinin, kendisini görmezden gelerek, “O imzayı atanı biliyorsan onun kafasına ben sıkarım” şeklinde imada bulunarak, kendisini tehdit ettiğini söyledi. Kurt, “Cumhurbaşkanının hedef göstermesinden sonraki süreçte medyada hedef haline getirildik, fakültemde tehdit edildim, mahkemeye çıktık, mahkeme yurt dışı yasağı kararı verdi, üniversitede bulunduğum fakülte basıldı, üniversite beni senato kararı yayınladı ve uzaklaştırma verdi. Tüm bu olanların sonucunda Erzurum’da hayatımı sürdürmemin anlamının kalmadığını düşünüyorum” sözleriyle yaşadıklarını anlattı. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazete, barış isteyenleri hedef gösterdi

SONRAKİ HABER

İntihar eden tutuklunun tahliyeye talebi reddedilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...