06 Şubat 2016 12:57

Cizre’de toplanamayan Cumartesi Anneleri için toplandılar

Paylaş

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için her hafta Galatasaray Meydanı’nda toplanan Cumartesi Anneleri, bu hafta 8 haftadır Cizre’de bir araya gelemeyen Cumartesi Anneleri için toplandı, 1984’te gözaltında kaybedilen Öğretmen Maksut Tepeli’nin akıbetini sordu. 

567. kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, “Kayıplar belli, failler nerede?” pankartı açtı. Cumartesi Anneleri, ellerinde kayıpların fotoğrafları ve karanfiller ile oturma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

‘CİZRE’DEKİ YARALILARI DİRİ DİRİ GÖMÜYORLAR’

Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız bir hafta önce Cizre’ye gitmek için yola çıktığını fakat Nusaybin’e kadar gidebildiğini söyledi. Yıldız, “Bugün de yaşatılan zulümleri kınıyorum. Bize vermedikleri mezarlara, Cizre’deki yaralı insanları diri diri koymaya çalışıyorlar. Oradaki insanların artık devletten ve AKP hükümetinden beklentileri yok” dedi.

Maksut Tepeli’nin eşi Şehriban Tepeli, Maksut’a sürekli olarak yaralı halde işkence yapıldığını belirterek, “20 yıl sonra Maksut’un öldüğünü kabul ettiler. Siz öldürdünüz, kendi elinizle gömdüğünüz mezarın yerini nasıl bilemezsiniz?” dedi. Tepeli, “İnsanlar eşlerinin, çocuklarının cenazesini alamıyor. Şu an katmerli bir şekilde saldırılıyor Kürdistan coğrafyasına. Bizler ölünceye kadar bile olsa adalet aramaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘FAİLLERİN YARGILANMASINI İSTİYORUZ’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonundan Leyla Kaya da, 8 haftadır bir araya gelemeyen Cizre’deki Cumartesi Anneleri ve onların kayıpları için toplandıklarını belirtti. Kaya, yaralı olarak gözaltına alınan Tepeli’nin cesedinin kaybedildiğini söyleyerek, “Maksut Tepeli’nin yaralanması ve sorgulanmasında görev alan polislerin, savcının ve diğer tüm faillerin yargılanmasını istiyoruz” dedi. 
Son olarak söz alan kayıp yakını Maside Ocak, "Kayıplarımızın avukatı Tahir Elçi’nin katledilişini üzerinden 9 hafta geçti. Adalet aramaya devam edeceğiz" dedi.(İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu sokağa çıkma yasaklarını tartıştı: Hukuktan yana tavır alın

SONRAKİ HABER

Görgü tanıkları: Murat Daşkan infaz edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...