06 Şubat 2016 12:43

Yüzüklerin Efendisi senfoni orkestrası eşliğinde Zorlu’da

Paylaş

Dev bir ekran, önünde 100 kişilik bir koro ve 86 kişilik senfoni orkestrası ile bir ‘Lord of the Rings: Yüzük Kardeşliği müzikleri şöleni’ İstanbul’a geliyor. 2 ve 3 Nisan’da  Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek ve Türkçe altyazı eşliğinde film de izlenecek. 

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nde John Ronald Reuel Tolkien'in edebi hayal gücüne, Oscar, Grammy ve Altın Küre gibi pek çok ödülün sahibi olan müziğiyle hayat veren besteci Howard Shore eşlik ediyor. 

ORTA DÜNYA’NIN AHENGİ SAHNEYE TAŞINIYOR

Shore'un müzikleri sadece kardeşliğin nefes kesici duygularını, heyecan verici olaylar dizisini ve muhteşem yolculukları değil, aynı zamanda Tolkien'in Orta Dünyası’nın temellerini yansıtıyor. Dünyanın dört bir yanından toplanarak bir araya getirilen stiller, enstrümanlar ve sanatçılar, Tolkien'in kültürlerinin her birinde eşsiz bir müzikal iz bırakıyor... Kırsalda yaşayan sade Hobbitler, kulağa hoş gelen Kelt ezgilerine dayanıyor. Mistik Elfler, ruhani Doğu renklerine sahipler. Tolkien'in imha edici taş kesicileri olan Cüceler ise, paralel harmoniler ve kaba, gırtlaktan gelen sesleriyle dikkat çekiyor. Bunlar, erkek korolarla izleyiciye yansıtılıyor. Sanayileşmiş Ork orduları, Shore'un en sert ve vurmalı seslerinden payını alıyor. Bunlar arasında Japon taiko davulları, metal zil levhaları ve piyano tellerine vurulan zincirler yer alıyor; öte yandan, Orta Dünya'nın kusurlu ancak soylu mirasçısı insanların dünyası, şiddetli ve keskin seslere sahip nefeslilerle sunuluyor. Operasal bir biçimde bu müzikal dünyalar, bazen ortaya çıkacak bir güç için kuvvetlerini birleştirerek, bazen sert bir şekilde çarpışarak birbirine kaynaşıyor... (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar’da liseli ve üniversiteli gençler barışı tartıştı

SONRAKİ HABER

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri: Gün kardeşliği haykırma günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...