06 Şubat 2016 12:22

Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu Barış Nöbetinde

Paylaş

Cizre ve Sur’da devam eden sokağa çıkma yasaklarının sonlandırılması  ve Cizre’deki  yaralıların hastaneye kaldırılması için yapılan eylemler devam ediyor. 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da Özgür Çocuk Parkında çatışmaların durması ve yaralılar için sağlık koridoru açılması talebiyle barış nöbetine başladı.  Platform adına basın açıklamasını okuyan SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt özellikle çocuk ve sivil ölümleri olmak üzere bütün ölümlerin durmasını isterken Cizre’de hayatını kaybeden Miray bebekle Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden Ecrin bebeğin de kendi çocukları olduğunu söyledi. 

Günlerce, haftalarca süren sokağa çıkma yasakları nedeniyle yüz binlerce insanın, tüm insan haklarının ihlal edildiği bir süreç yaşandığını söyşleyen Bozkurt: “Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere sivillerin öldürüldüğü, ısınma, su ve gıda gibi en temel ihtiyaçların karşılanamadığı, sağlık hizmetlerin ulaşımın engellendiği adı konulmamış acımasız ve hukuksuz bir savaş sürecindeyiz. Hastanelerin karargaha dönüştürüldüğü sağlık çalışanlarının yaralıya müdahale ederken, ambulans kullanırken yani yaşatmaya uğraşırken, öldürüldüğü bir ortamdayız” dedi.

‘MİRAY, ECRİN VE  YİĞİT BEBEK DE  BİZİM BEBEKLERİMİZ, BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR’

Yaşanan koşullar nedeniyle yurttaşlarin sağlık hizmetine erişemediğini, bebeklerin aşılarının yapılamadığını, kadınların evlerde doğum yaptığını, eczanelerin açılmadığını belirten Bozkurt şunları söyledi: “Sağlık çalışanları can güvenliği olmayan koşullarda yurttaşların sağlığı için çabalamaktadırlar. Biz Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak asıl olan yaşama hakkıdır. Bütün ölümlerin, ama özellikle de sivil, bebek ve çocuk ölümlerinin bir an önce bitmesi birinci dileğimizdir. Cizre de ve Çınar da yaşamını kaybeden Miray, Ecrin bebek de, Yiğit de bizim bebeklerimiz, bizim çocuklarımızdır. Onları aramızdan alan kurşunlara hiç ayrımsız karşı çıkıyoruz. Çocuklarımızın sağlıkla büyüyüp , eşit ve özgür yurttaşlar olarak bir arada barış için de yaşayabilmeleri için tüm tarafları bu karabasandan artık uyanmamız için sorumluluğa davet ediyoruz.” 

Bozkurt, çatışmalı ortamda öldürülen sağlık emekçileri Eyüp Ergen, Abdullah Biroğul, Şeyhmus Dursun, Aziz Vural ve Belediye işçisi Genel-İş üyesi Mehmet Kaplan’ı saygı ve özlemle andıklarını vurgulayarak: “Bugünden itibaren çatışmasızlık sağlanıncaya, sağlık hakkına ve sağlık hizmetlerine erişimin önünde ki tüm engeller kaldırılıncaya kadar yani ölümlerin durdurulup barış ortamı sağlanıncaya kadar her hafta Cumartesi günü saat 14:00 te Özgür Çocuk Parkında barış nöbetini tutacağız.” dedi. Yılmaz son olarak; Mersin halkını barış için ses vermeye davet etti. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiir Sokakta Şair Ayakta: Şükrü Erbaş, şiirlerini ayakta okudu

SONRAKİ HABER

Van YYÜ’de 8 akademisyen ifade verdi: İmzalarımızı kesinlikle geri çekmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...