16 Nisan 2012 11:51

TSK: İsim ve rütbe vermedik

28 Şubat soruşturmasında kendilerinden istenen bazı belgelerin savcılığa gönderildiğini belirten Genelkurmay, isim ve rütbe vermediklerini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili Hürriyet gazetesinde çıkan iki haberle ilgili açıklama yaptı.Açıklamada şöyle denildi: “15 Nisan 2012 tarih

TSK: İsim ve rütbe vermedik
Paylaş

28 Şubat soruşturmasında kendilerinden istenen bazı belgelerin savcılığa gönderildiğini belirten Genelkurmay, isim ve rütbe vermediklerini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili Hürriyet gazetesinde çıkan iki haberle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: “15 Nisan 2012 tarihli Hürriyet Gazetesinde “Tek Kelime İle Bir’e Yanıt” başlığıyla, Emekli Orgeneral Çevik Bir’in Ankara’da karşılanması ile ilgili “Karşılayacak mısınız?​” sorusuna Genelkurmay Başkanlığından “Hayır” cevabı verildiği şeklinde bir habere yer verilmiştir. Emekli Orgeneral Çevik Bir’in, Ankara’da karşılanması konusunda Genelkurmay Başkanlığı’ndan herhangi bir talebi olmamıştır. 16 Nisan 2012 tarihli Hürriyet Gazetesinde ise “Islak İmzalı Belge Genelkurmay’dan” başlığıyla bir habere yer verilmiştir. Konu ile ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı (CMK 250.Maddesi ile Görevli) tarafından 24 Şubat 2012 tarihli yazı ile Batı Çalışma Grubu ile ilgili tüm belgelerin gönderilmesi Genelkurmay Başkanlığından istenmiştir. Bu yazıya cevaben 06 Mart 2012, 14 Mart 2012 ve 3 Nisan 2012 tarihli yazılar ile istenen belgelerden mevcut olanlar Savcılığa gönderilmiştir. Aynı haberde yer verildiği şekilde, görevlilerin isim ve rütbelerinin yer aldığı bir CD gönderilmemiştir.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Irkçıysam Allah kalbimi çıkarsın’

SONRAKİ HABER

Zap üzerinde bulunan 2 köprü felakete davetiye çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...