05 Şubat 2016 13:17

‘Böyle Çok Daha Güzelsin’ yayından kaldırılsın

Yapımcılığını Acun Medya’nın yaptığı ve hemen hemen tüm kadınların tepkisini toplayan “Böyle Çok Daha Güzelsin” adlı yarışma programının yayından kaldırılması için change.org’ta başlatılan kampanya devam ediyor.

Paylaş

İzleyicilerin yoğun tepki gösterdiği programda kadınlar kıyafetleri, saçlarının modeli ve hatta fiziksel olarak nasıl görünmeleri gerektiği eşleri tarafından karar veriliyor. “Tepeden tırnağa değişmenin tam zamanı!” sloganıyla yayın hayatına başlayan “Böyle Çok Daha Güzelsin” adlı program, eşlerini yeterince ‘güzel’ ve ‘çekici’ bulmayan erkekleri mutlu etmek ve ‘Eşlerine yeniden aşık olmalarına’ yardımcı olmak amacıyla kadınların mevcut görünüşlerine ve bedenlerine müdahale etmek üzerine kurulu. 

Change.org’taki kampanyada “Bu bakış, ‘kadının görünüşüyle erkeği memnun etmek’ zorunda olduğu sanrısını yeniden ürettiği gibi, uygulamayı bir adım ileri götürerek kadınların bedenlerini kendi maddi çıkarları uğruna yapboz tahtası gibi kullanmakta, kadınlara birey değil, eşyaymış gibi davranmaktadır!’ deniliyor. 

Kampanyanın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Kadınları var oldukları halleriyle kabul edemeyen ve medya tarafından dayatılan güzellik kalıbına sokmaya çalışan eril ve kapitalist zihniyetin, kadını aşağılayarak değiştirmesinin ve kadın bedenini  bir erkeğin talepleri doğrultusunda kozmetik ve estetik müdahalelerle ‘düzeltmeyi’ kendine görev edinmesinin insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir kadının bedeni bir erkeğin kararlarıyla değiştirilemez! Bunun üzerine kurulu bir program açıkça kadınların bedensel bütünlüğünü hiçe saymaktadır!”

RTÜK, TV8 ve Acun Medya’nın bu cinsiyetçi ve insan onurunu hiçe sayan programı yayından kaldırmaları talep edilirken “Sizler de eylemimize imzanızla destek olabilirsiniz!” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti heyecanı

SONRAKİ HABER

Julian Assange, BM kararının ardından balkona çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...