05 Şubat 2016 12:28

Dündar ve Gül için düzenlenen iddianame kabul edildi

Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında düzenlenen iddianameyi kabul etti. İddianamede, Erdem ve Gül hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 30 yıla kadar hapis isteniyor.

Paylaş

Can Dündar ve Erdem Gül 25 Mart 2016 Cuma günü hakim karşısına çıkacak. Mahkeme, “Can Dündar ve Erdem Gül  İddianamesi”nin, “Selam Tevhid’de Kumpas” davasıyla birleştirilmesi talebini duruşma günü değerlendirecek. 

MİT TIR’larına ilişkin yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında yürütülen soruşturmada 473 sayfalık iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, Erdem ve Gül hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 30 yıla kadar hapis istendi.

MİT TIR’larına ilişkin yaptıkları haber nedeniyle 27 Kasım’da tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında yürütülen soruşturma kapsamında iddianame kabul edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianame, “Selam Tevhid Kumpası” davası ile birleştirilmek üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. 

İddianame kapsamında Dündar ve Gül için yaptıkları MIT TIR’ları haberlerinden dolayı, birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet ve 30’ar yıla kadar hapis istenmişti. İddianamede, Dündar’ın, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından haberdar olduğu ve Dündar’ın kaleme aldığı, 3 Aralık 2013 tarihli “Siyasette Nasıl Geldiysen Öyle Gidersin” ve 24 Aralık 2013 tarihli “Piyonlar Devrildi Sıra Şahlarda” yazıları delil olarak gösterilmişti.

İddianamede ayrıca, Dündar ve Gül için, “Şüpheliler, bilgi ve belge olmamasına rağmen FETÖ/PDY’nin verdiği görüntüler üzerinden, T.C. devleti ve hükümetini terörle ilişkilendirme amacı doğrultusunda bilinçli ve sistematik olarak, kurgu yazılar kaleme almışlardır” denilmişti. Savcılığın bu değerlendirmesinin aksine MIT TIR’ları haberlerinde belge ve görüntüler gazete manşetlerine taşınmıştı.

İddianamede, Dündar ve Gül’e yönelik suçlamalar şöyle: “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme”, “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etme ve casusluk maksadıyla açıklama”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etmek.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sur'daki çatışmalarda 2 asker yaşamını yitirdi, 3 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Haber Nöbeti heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa