05 Şubat 2016 09:10

Korucular ‘primli’ operasyon teklifini reddetti

Paylaş

Sur ve Cizre benzeri bir saldırı hazırlığı yapılan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, korucu aileleriyle görüşülerek operasyonlarda yer almaları istendi. Ancak hem korucular hem de aile büyüklerinin ‘prim’ vaadinde bulunulmasına rağmen bu operasyonlara katılmayacaklarını askerlere ilettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, korucuların operasyonda yer alması konusunda ikna edilmeleri için İlçe Jandarma Komutanlığı’nda bir toplantı düzenlendi. İlçedeki Sati Aşireti ile Kampa Şûkeya (Yazılı Kampı) korucularından 5 aile büyüğünün çağrıldığı toplantıda askeri yetkililer, koruculardan operasyonlarda yer almalarını istedi. 40 yaş altı korucuların operasyonlara katılması halinde kendilerine ‘prim’ verileceği vaadinde bulunan askeri yetkililer, operasyona katılmak isteyen listelerinin hazırlanmasını istedi.

Ancak yapılan bu teklifin korucu aileleri tarafından reddedildiği öğrenildi. Kendilerinden korucuları ikna etmeleri beklenen aile büyüklerinin, askerleri yetkililere mahallelere yönelik operasyonlara katılmayacaklarını ifade ettikleri belirtildi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de sokakta 3 cenaze daha bulundu

SONRAKİ HABER

Economist'ten Türkiye özel eki: 'Erdoğan'ın yeni sultanlığı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...