05 Şubat 2016 09:00

İZELMAN’da TİS imzalandı

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZELMAN’da 17 ayrı biriminde çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.  

Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şube ile Büyükşehir yönetimi arasında imzalanan TİS’e göre, tam ücret alanlara yüzde 14, yüzde 20 eksik alanlara yaklaşık yüzde 17, yüzde 40 eksik alanlara ise toplamda yaklaşık yüzde 36 zam yapıldı. Yüzde 20 ve yüzde 40 eksik alanlar temmuz ayındaki enflasyon farkına artı 1 zam, tam alanlara ise sadece enflasyon zammı uygulanacak.

Geriye dönük ödeme ise, hesaplamanın ardından 2 Mart’ta yapılacak. TİS’e göre, ikinci yılın birinci 6 ayı için; tam ücret alanlara yüzde 4, yüzde 20 ve yüzde 40 eksik alanlara yüzde 4 artı 1 zam uygulanacak. Ayrıca yüzde 40 eksik çalışan işçilerin, bayram çalışmaları da 1 artı 3 yevmiye olarak tutanak altına alındı. Mahkeme süreci nedeniyle bir yıl geç başlayan TİS bu yılın sonuna kadar geçerli olacak ve sendika ile büyükşehir yıl sonunda yenide masaya oturacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahalleli ağaç kıyımını, ağaca çıkarak durdurdu!

SONRAKİ HABER

Cizre’de sokakta 3 cenaze daha bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...