16 Nisan 2012 11:09

THY’ye İsrail ayarı

“Filistin’e Hoşgeldin” kampanyası çerçevesinde bir grup eylemci, İsrail’in Filistin toprakları üzerindeki yerleşim politikasını protesto amacıyla Pazar günü havayoluyla bu ülkeye gitmek istedi. Ancak İsrail’in baskısıyla yabancı eylemcilere engel olunması büyük tepki çekti. Haaretz gazetesi, yayınlad

THY’ye İsrail ayarı
Paylaş

“Filistin’e Hoşgeldin” kampanyası çerçevesinde bir grup eylemci, İsrail’in Filistin toprakları üzerindeki yerleşim politikasını protesto amacıyla Pazar günü havayoluyla bu ülkeye gitmek istedi. Ancak İsrail’in baskısıyla yabancı eylemcilere engel olunması büyük tepki çekti. Haaretz gazetesi, yayınladığı haberde, 20 kadar yabancı hava yolu şirketinin, eylemcilerin biletlerini iptal etmemeleri halinde “yaptırım”la tehdit edildiğini, biletleri iptal eden şirketler arasında Türk Hava Yolları’nın da (THY) olduğunu belirtti.

Haaretz gazetesi, İsrail’in, yabancı hava yolu şirketlerine yaptığı baskılara vurgu yaptığı haberinde “Lufhansa, İsrail’in kendisine gönderdiği listelerde yer alan yolcuların biletlerini iptal etmemeleri halinde yaptırımla tehdit ettiği çoğu Avrupalı, 20 kadar havayolu şirketi arasında idi. Biletleri iptal eden diğer havayolu şirketleri arasında Air France, Alitalia, Easyjet ve Türk Havayolu Şirketi de vardı” ifadelerine yer verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM gözlemci heyeti Şam’a gitti

SONRAKİ HABER

Kabil’de 33 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...