05 Şubat 2016 06:43

Boşanmak isteyen eşini ve tüm ailesini katletti

Paylaş

Antep'te, dün gece Yusuf Taş, boşanmak isteyen 21 yaşındaki eşi Tuba Taş'ın Düztepe’de kaldığı teyzesi Şenel Ç.’nin (39) evini basarak, yanındaki tüfeğiyle eşi Tuba, teyzesi Şenel Ç ile evde bulunan 16 yaşındaki Ahmet Ç ve 23 yaşındaki Duran Taş'ı öldürdü.

Saldırıda yaralanan 2 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. Cinayetlerin üzerine Yusuf  Taş'ın kaçmasının ardından, kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Sam Mahallesi'nde de aynı aileden 5 kişi daha öldürüldü.

Gazetemize konuşan sokakta oturanlar vatandaşlar, “İlk tartışma seslerine camdan baktığımızda, ‘Girin içeri’ diye bizi de tehdit etti, çok korktuk ve girdik” dedi. Vatandaşlar, ardından silah sesleri ve bağrışmaların duyulduğunu aktardı. Evden üç cenazenin çıkarıldığını, Şenel Ç’nin kapının önünde ölmüş olduğunu aktaran komşular, Yusuf Taş'ın da eve girmeden önce sokakta birkaç tur attığının görüldüğünü, ardından da eve girerek direkt ateş etmeye başladığını anlattı. Dördüncü cenazenin, hastaneye götürülürken hayatını kaybettiğini söyleyen görgü tanıkları, adamın evden uzaklaşırken de sokakta silah sıkmaya devam ettiğini ifade etti.

‘KORUMA TALEBİ’ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Öldürülen Tuba Taş'ın Cumhuriyet Başsavcılığı’na koruma başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Öldürülen eş Tuba Taş'ın daha bir hafta önce de tehdit aldığını söylediğini belirten bir komşusu, “Koruma istediğini de söyledi ama çok korkuyordu” dedi. Komşuları, koruma altında olması gereken bir kadının ve sığındığı evde diğer yakınlarının bu kadar rahat öldürülebilmesine duydukları tepkiyi, “Ne kadar güvensiz yaşıyoruz” diye ifade etti.

Düztepe’de gece yarısı dört kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan ev baskınının yaşandığı sokak, Düztepe Polis Karakolu’na da 100 metre uzaklıkta.

TAŞ SOYADLI 5 KİŞİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Gaziantep kent merkezindeki Düztepe Mahallesi'nde dün gece Yusuf Taş'ın boşanmak isteyen eşi Tuba Taş ve 3 yakınını pompalı tüfekle öldürüp kaçmasından sonra, kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Sam Mahallesi'nde soyadları Taş olan 5 kişi daha öldürüldü.

Gece yarısı işlediği cinayetlerden sonra kaçan Yusuf Taş'ın, Sam Mahallesi'ne giderek 5 kişiyi daha öldürdüğü ihtimali üzerinde duruluyor. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da barış mitingine katılan BES yöneticisi sürgün edildi

SONRAKİ HABER

Mardin’de sıcak haberin peşindeyiz: Yaralıların akıbeti ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...