05 Şubat 2016 00:49

Meslek lisesinden işçi duraklarına

Paylaş

Abdullah SARIKAYA
Meslek Lisesi Öğrencisi  
Kayseri

Merhabalar Evrensel okurları...
Kayseri’de 2 bine yakın gencin olduğu meslek lisesinde haklarımız için faaliyet yürüten bir gencim. Meslek lisesinde, daha önce kazanılmış hak olan staj ücretlerinin şu an verilmemesine karşı yürüttüğümüz mücadeleye benzer işçilerin de bir mücadelesi var. Derdimiz asgari ücretin üzerine oynanan oyunlar ve uzunca bir süredir işçilerin kazanımı olan kıdem tazminatı...
Asgari ücret oyunu ve kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı, Emek Partisi imzalı bildirileri, işçilerin yoğun olarak fabrikalara gittiği duraklarda dağıttığımız sırada karşılaştıklarımı yansıtmak istedim.
Sabahın ilk ışıklarında ve soğuğunda bildiriyi dağıtmak için durağa doğru harekete geçtik. İçimiz ısınsın diye büfeden çay içtikten sonra işçi servisleri gelmeye başladı. Servislerin gelmesi demek, bizim için koşturmaca demekmiş. İlk gelen servislerin şoförleri bildiriyi almak istemedi. Hatta terslemeye bile çalıştı. Sinirlenmiştim. “Otobüsü kirletiyorlar kardeşim, verme istemiyoruz” dedi. Hemen arkasından bir işçi aldırmadan “Ver sen ver kardeş, biz dağıtırız” dedi.
Karşıdan bir işçinin “Bu insanlar koyun” diye söylendiğine denk geldim. “Bunlar koyun bir şey bilmiyorlar” diye tekrar etti. İlk işçilere bildiri dağıtımının da verdiği heyecanla “Bilinçlendirmek için uğraşalım abi” dedim. Abi bir tane daha bildiri alarak arkadaşına verdi. Sevinmiştim. Bildirilerimiz işçilere ulaşıyor diye...
Ama nadir de olsa almayan işçilerin korktuğunu ve AKP’ye oy verdiği için almadığını gördüm. Ben niye mi çıktım bildiriye? İleride ben de meslek liseli gençlerin büyük çoğunluğun olduğu gibi işçi olacağım. Ama bilinçli işçi, haklarını bilen, kime karşı mücadele etmesini gören, ne yaptığını bilen bir işçi olacağım.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Halep'e saldırılar nedeniyle binlerce sivil Türkiye'ye doğru harekete geçti

SONRAKİ HABER

Kadınlar susarsa kim isteyecek barışı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...