04 Şubat 2016 12:47

Sait Faik Hikaye Armağanı sahibini arıyor

Paylaş

Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen 62. Sait Faik Hikaye Armağanı’na başvurular başladı. Yarışmaya katılacak yazarların, başvuru yapacakları hikaye kitabından on (10) nüshayı, 26 Şubat 2016 Cuma günü Saat 17.00’ye kadar Darüşşafaka Cemiyeti İletişim Birimi, Darüşşafaka Caddesi No: 14 34457 Maslak, Sarıyer İstanbul adresine teslim etmesi gerekiyor.

Darüşşafaka Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, yarışmaya katılacak hikaye kitaplarının 2015 yılında yayımlanmış olması, daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerektiği ve daha önce aynı armağanı kazanmış yazarların yarışmaya katılamayacağı vurgulandı.

Seçiciler Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından, sonuçların bu yıl mayıs ayı içinde açıklanacağı ifade edildi. Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanacak Seçiciler Kurulu, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal ve Beşir Özmen’den oluşuyor.

Bugüne kadar Haldun Taner, Orhan Kemal, Necati Cumalı, Adalet Ağaoğlu, Ayşe Kulin, Selim İleri, Oya Baydar, Bilge Karasu, Yekta Kopan, Mehmet Zaman Saçlıoğlu gibi yazarların kazandığı Sait Faik Hikaye Armağanı geçen yıl Bizi Çağanoz Diye Biri Öldürdü-Beni Unutma Dörtlemesi 1 adlı kitabıyla Bora Abdo’ya verilmişti.

1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikaye Armağanı, 1964’ten beri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından veriliyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikaye kitabını seçerek, her yıl yazarın ölüm yıl dönümü olan mayıs ayında “Sait Faik Hikaye Armağanı”nı veriyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadına yönelik şiddete karşı ritim ve dans

SONRAKİ HABER

Mahallelinin ağaç nöbetine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...