04 Şubat 2016 12:13

DİSK/Tekstil’e itirazını çek çağrısı

Paylaş

Yetki aldığı halde, DİSK/Tekstil’in itirazı nedeniyle toplusözleşme görüşmelerine başlayamayan TEKSİF, işçilerle birlikte fabrika önünde açıklama yaparak itirazın geri çekilmesini istedi. Açıklamada başlayamayan TİS görüşmelerinden dolayı işçilerin mağdur olduğu belirtildi. 

Bugün saat 10.00’daki 10 dakikalık çay molası sırasında fabrika önüne gelen Şube Başkanı Faruk Aksoy’a işçiler de destek verdi. DİSK/Tekstil’in itirazını çekmesi için fabrika içinden imza kampanyası başlattıklarını belirten Aksoy “İki gün içerisinde 400’e yakın imzayı DİSK/Tekstil Genel Merkezine ilettik. Yetkimizi aldık ancak itirazlarından dolayı toplusözleşmeye başlamıyoruz. İtirazını geri çekin ve işçilerin toplusözleşme yapmasına izin verin. İşçiler, iki yıldan beri zamlarını, ikramiyelerini ve diğer sosyal haklarını alamadan çalışıyor” dedi. 

Hükümetin işçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırılarına da değinen Aksoy “Kıdem tazminatlarının fona devredilmesi, kiralık işçi büroları ile ilgili sermaye hükümetinin büyük bir çalışması var. Bu saldırılara karşı daha güçlü bir şekilde mücadele edelim” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze’de 9 fabrika ek zam için ortak mücadele kararı aldı

SONRAKİ HABER

Leke Jeans’de iflas oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...