04 Şubat 2016 12:08

TÜPRAŞ yangınından 8 işçi etkilendi

Paylaş


Arzu ERKAN
Kocaeli

TÜPRAŞ’ta önceki gün meydana gelen yangında 8 işçinin dumandan etkilendiği, 2 işçinin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

TÜPRAŞ’ın Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan rafineri ekipmanlarında oluşan arıza ile meydana gelen yangın vatandaşları tedirgin etmişti. Bir süre süren yangın, rafineri teknik emniyet ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınmıştı.

Emniyet amaçlı soğutma çalışmaları yapılarak yangının tamamen söndürülmesinin ardından TÜPRAŞ’tan açıklama geldi. 8 işçinin dumandan etkilendiği belirtilen açıklamada, “Gelişmeden etkilenen sekiz çalışanımızın tedavisi işyeri sağlık ve güvenlik birimimizde yapılmış, bunlardan iki çalışanımız tedbir amaçlı hastaneye sevk edilmiş olup, genel sağlık durumları iyidir. Atmosfere kontrollü verilen yanma ve dumanın, insan ve çevre sağlığına etkisi bulunmamaktadır. Diğer rafineri operasyonları ise planlandığı biçimde sürmektedir. Gelişme sırasında destek öneren tüm kamu ile özel sektör kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği üyelerinin ailelerine polis tacizi

SONRAKİ HABER

Gebze’de 9 fabrika ek zam için ortak mücadele kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...