04 Şubat 2016 11:55

Emek Gençliği üyelerinin ailelerine polis tacizi

Paylaş

Bursa Emniyeti son günlerde lise öğrencilerinin ailelerini arayarak ailelere “Çocuklarınız terör örgütüne katılacak, sahip çıkın” şeklinde baskı uyguluyor.

TEOG sınavında istediği puanı alamadığı için intihar eden Ayşen Berrin için bildiri dağıtan Emek Gençliği üyesi üç kişinin aileleri de bu tacizden nasibini aldı. Fomara Emniyeti tarafından Güvenlik Şubeye çağrılan ailelere çocuklarının fotoğrafları ve videoları gösterildi. Polisin ailelere “Çocuklarınızın beynini yıkıyorlar, dağa çıkacaklar, biz sizi uyarıyoruz. Siz de gidin çocuklarınızı uyarın, yoksa sonuçları kötü olacak” dediği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emek Partsi Bursa İl Başkanı Berkay Akkuş “Bursa Emniyeti son günlerde bu uygulamayı sıklıkla yapıyor. Hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından güç alan emniyet mensupları maalesef Bursa’da da hukuk kurallarını çiğnemektedir. Gençlerin en ufak bir demokratik eğitim talebiyle sokağa çıkıp örgütlenmesinden rahatsız olanlar bu tür uygulamalara başvurmaktadır.” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te ağaçlar kesilip beton parklar yapılıyor

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ yangınından 8 işçi etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa