04 Şubat 2016 11:41

Haber Nöbeti’ndeki gazeteciler Sur ve Mardin’deydi

Bölgede zor şartlar altında çalışan basın emekçileriyle dayanışma amacıyla Diyarbakır’a gelen gazeteciler dün sahaya çıkıp haber takibi yaptı.

Paylaş

İlk ekipte yer alanlardan gazetemizin yazarlarından Ceren Sözeri ile diken.com’dan Tunca Öğreten dün sabah erken saatlerde Mardin Nusaybin’e giderek Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüştü. Gazeteciler görüşmenin ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la bir araya gelerek, Demirtaş’ın basın toplantısını izledi ve haberleştirdi. 

Gazeteci Ergun Babahan ise Dicle Haber Ajansı Diyarbakır Bürosu’yla haber takip ederken, Gazeteci Said Sefa imc TV’yle birlikte çalıştı. 

Bölgede baskı altında çalışan gazetecilerle dayanışmak ve alanda beraber çalışmak için Diyarbakır’da “Haber Nöbeti” başlatan gazetecilerden Ergun Babahan Dicle Haber Ajansı’nın Diyarbakır Bürosunda “Nöbet Eylemi”ne başladı. Ajansta sabah muhabirlerle birlikte sabah kahvaltısı yapan Babahan, ardından yapılan gündem toplantısına katıldı.

Gündem toplantısında gün içerisinde takip edilecek rutin ve özel gündemleri dinleyip, bu konuda önerilerde bulunan Babahan, yapılan görev dağılımı sonrası birbirleri ile yarışan muhabirlerin ekipman paylaşımına tanıklık etti.

Gündem dağılımında Babahan’a ise, Muhabir Uğur Akgül ile birlikte kuşatma altındaki Sur’da sokağa çıkma yasağının kalktığı mahallelere gidip, yaşananları yerinde gözlemlemek ve mahalle sakinleri ile görüşme görevi verildi.

Gazeteci Said Sefa ise imc TV kameramanıyla beraber Sur sokaklarına çıktı ve haber takip etti. Saat 12.00 bülteninde imc TV’ye canlı bağlanan Sefa “Elinde kamera olana herkes tepki duyuyor, halk da tepkili, acılarının yansıtılmadığını düşünüyor. Burada yaşayan halkın sıkıntısı meslektaşlarımızın omzuna binmiş” diyerek gazetecilerin yaşadıklarını anlattı. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kıtaları buluşturan Gaming başladı

SONRAKİ HABER

Esenyalılı kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...