04 Şubat 2016 11:01

Mersin Üniversitesi, Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerin sözleşmesini uzatmadı

Paylaş

Barış Bildirisi’ni imzalayan akademisyenlere dönük keyfi işten çıkarmaların son adresi Mersin Üniversitesi oldu. Mersin Üniversitesi, sözleşme yenileme dönemi gelen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sever ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca’nın sözlesmelerini Barış Bildirisi’ne imza attıkları gerekçesiyle yenilemedi. 

Sözlesmenin uzatılmamasının keyfi ve gayri hukuki bir durum olarak nitelendiren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sever, Mersin Üniversitesi’nin kararını gazetemize değerlendirdi. Bildiriye imza atanlar açısından sözleşmelerin yenilenmemesinin yeni bir durum olduğunu ve diğer üniversitelere de yayılabileceğini söyleyen Sever, “Bildiriden sonra akademisyenlere dönük cadı avı başlatıldı pek çok üniversitede. Mersin Üniversitesi’nin de bu cadı avına katılması sürpriz olmadı. 20 yıldır Mersin Üniversitesi’nde çalışıyorum. Sözleşmemiz her yıl yenilenirdi ancak bu yıl imzalar bahane edilerek yenilenmedi. Gayri hukuki bir gerekçeyle sözleşmelerimiz yenilenmedi, hukuki ve demokratik yollardan hakkımızı arayacağız” dedi. 

Bildiriye imza atan akademisyenlere dönük soruşturma ve işten çıkarmaların hukuki değil politik kararlar olduğunun altını çizen Sever, “Tüm bu baskı ve keyfi uygulamalar, muhalefeti sindirmeye yönelik hareket eden hükümetin siyasi hamlelerinin akademideki yansımasından ibaret. Böylelikle bütün kurumları tek sesli hale getirmeye çalışıyorlar. Bildiri de akademideki operasyonların bahanesi oldu. Yorucu ve yıpratıcı bir süreç oalacak ama bütün bu kararların yargıdan döneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Sezer şöyle devam etti, “Biz kendimiz için değil, ülke için barış istedik. Ülkenin doğusunda, güney doğusunda insanlar kurşunla ölürken bizleri de kendi deyimleriyle ‘medeni ölüme’ mahkum etmeye çalışıyorlar. Ama barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz, devranın döneceğine inanıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atanmayan beden eğitimi öğretmenleri: Atama yok, mağduriyet çok

SONRAKİ HABER

‘Kalandar Soğuğu’na Fransa’dan ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...