04 Şubat 2016 10:11

BTS: Ulaşım zamları geri alınsın

Paylaş

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Ankara’da yapılan ulaşım zamlarına tepki gösterdi. 

Sendika tarafınfan yapılan yazılı açıklamada, “Asgari ücret ve kamu emekçileri maaşlarına yapılan yüzdelik zamlara karşı yapılan zamların ardı ardı kesilmiyor. Halkın temel gıda kalemlerine yapılan zamlara şehiriçi ulaşım zamları da eklendi. Gerekçe olarak ‘maliyet artışı’ gösterilen bu zamlar yoksulların, emekçilerin daha da yoksullaşmasını ve hayatlarının zorlaşmasını doğuracaktır” denildi. 

Dünyada petrol fiyatlarının yüzde 60 azaldığı belirtilen açıklamada, çalışanlara ayrılan bütçe kaynağının geçen yıllarla aynı kalıp enflasyon artışlarını bile karşılamadığı bir dönemde bu zamların gerekçesinin maliyet artışı değil, “kâr hırsı” olabiliceği ifade edildi.

Bütün bunların yanı sıra geri dönülen çatışmalı ortamın yükününü de emekçilerin sırtına yüklenmek istenmektediğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu anlayıştan bir an önce vazgeçilerek, insanca yaşamın koşullarının bir an önce sağlanması, ulaşıma yapılan zamların geri alınması ve çok kazanandan çok vergi alındığı bir mali sisteme geçilmesi öncelikli hedef olmalıdır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Uzlaşma Komisyonu ilk toplantısını 'kırmızı çizgi'lerle yaptı

SONRAKİ HABER

Dersimli Ermeniler kitabının tanıtımı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa