04 Şubat 2016 07:36

Adana'da polisin vurduğu Mahmut Çakır yaşamını yitirdi

Adana'da 31 Ocak günü Bölgedeki kuşatma ve sivil ölümleri protesto eylemleri sırasında polisin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve 3 gün önce beyin ölümü gerçekleşen Mahmut Çakır, yaşamını yitirdi.

Paylaş

Adana'da Adana'da 31 Ocak günü Bölgedeki kuşatma ve sivil ölümlerine karşı halkın 31 Ocak'ta gerçekleştirdiği protesto eylemlerine polis, tazyikli su, gaz bombaları, ses bombası ve yer yer gerçek mermilerle saldırmıştı. Halkın tepkisini ortaya koyduğu mahallelerden biri olan Barbaros Mahallesi'nde protesto eylemine saldıran polisin etrafa açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanan Mahmut Çakır, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Ağır yaralanan Çakır, Özel Adana Güney Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ensesinden giren ve kafatasında kalan kurşun nedeniyle doktorların müdahale edemediği Çakır'ın 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşti. Ertesi gün Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım servisine sevk edilen Çakır'ın kafatasında bulunan mermi çekirdeğinin çıkarılması için yine doktorlar tarafından müdahalede bulunulamadı. 

Makineye bağlı olarak yaşatılan Çakır'ın sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Çakır'ın cenazesi hastane morguna alınırken, hastaneye çok sayıda polis sevk edildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı asker yakınından şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

İMC TV kameramanı Refik Tekin: Bölgede gazeteciler gerçeği canı pahasına yansıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...