04 Şubat 2016 07:00

Gazeteci Babahan DİHA'daki nöbet eylemine başladı

Bölgedeki zor şartlar altında çalışan basın emekçileriyle dayanışma amacıyla Diyarbakır'a gelen gazetecilerden Ergun Babahan, Dicle Haber Ajansı Diyarbakır Bürosu'ndaki "Haber Nöbeti'ne başladı. Muhabirlerle birlikte sabah kahvaltısı yapıp, gündem toplantısına katılan Babahan, ardından da yurttaşlarla görüşmek üzere kuşatma altındaki Sur'da yasağın kalktığı mahallelere gitti.

Paylaş

Bölgede çalışan gazetecilerin baskı ve zorluklar altında çalışan gazetecilerle dayanışmak ve alanda beraber çalışmak Diyarbakır'da "Haber Nöbeti" başlatan gazetecilerden Ergun Babahan Dicle Haber Ajansı'nın Diyarbakır Bürosu'nda "Nöbet Eylemi"ne başladı. Ajansta sabah muhabirlerle birlikte sabah kahvaltısı yapan Babahan, ardından yapılan gündem toplantısına katıldı. 

Gündem toplantısında gün içerisinde takip edilecek rutin ve özel gündemleri dinleyip, bu konuda önerilerde buluna Babahan, yapılan görev dağılımı sonrası birbirleri ile yarışan muhabirlerin ekipman paylaşımına tanıklık etti.

Gündem dağılımında Babahan'a ise, muhabir Uğur Akgül ile birlikte kuşatma altındaki Sur'da 'sokağa çıkma yasağı'nın kalktığı mahallelere gidip, yaşananları yerinde gözlemlemek ve mahalle sakinleri ile görüşme görevi verildi. 

Sur'a gidip yurttaşlarla görüşecek olan Babahan, yurttaşların anlatımları ile birlikte karşılaşacağı tabloya dair izlenimlerini haberleştirecek. 

Aldığı haber gündemi ile birlikte bölgedeki gazetecilerin yaşadıklarını, alanda çalışmanın zorluklarını yerinde gözlemleme fırsatına sahip olacağını dile getiren Babahan, bundan sonra da haber nöbetlerinin devam edeceğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de ambulans bodruma ulaşamadan geri döndü

SONRAKİ HABER

Tatari ve Cemal 'yasaklı' kitapları için AYM'ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...