03 Şubat 2016 19:37

İstanbul'da rehine krizi

Paylaş

İstanbul'un Kartal ilçesinde, 10 yaşındaki bir çocuğu bıçakla rehin alan saldırgan, polis tarafından vurularak yakalandı.

Olay, saat 19.30 sıralarında Kartal Topselvi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu ve yaralama suçlarından sabıkası bulunan 23 yaşındaki Emre T., 10 yaşındaki M. A.'yı bıçakla rehin alarak evine götürdü. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Daha sonra olay yerine çağrılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı "Müzakere Masası"nda görevli uzman polisler, Emre T'yi ikna etmeye çalıştı.

Yaklaşık 2,5 saat süren ikna etme çalışmaları sonuç vermeyince, olay yerine Özel Harekat polisleri sevk edildi. Polisler, düzenledikleri operasyonla Emre T.'yi vurdu. Yaralı olarak yakalanan Emre T. ambulansla Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

KÜÇÜK ÇOCUĞUN DURUMU DA CİDDİ

Rehin alınan çocuk ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Vücudunun kalbe yakın bölgesinde bıçak yarası olduğu öğrenilen çocuğun ameliyata alındığı ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bugün Dünya Kanser Günü: Kanserden korunmak için 7 öneri

SONRAKİ HABER

Kurgulanmış tarihin terk ettiği ressam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...