03 Şubat 2016 18:30

Cizre için BM'ye mektup gönderildi

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 12 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılar için, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne mektup yazdı. Mektupta 23 Ocaktan beri yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığına vurgu yaparak, hastaneye kaldırılmadığı için yaşamını yitirenler olduğu belirtildi.

HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, Cizre'deki bodrumda mahsur kalan yaralı ve cenazeler için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne mektup yazdı. Sarıyıldız yazdığı mektupta, Cudi Mahallesi'nde bulunan bodrum katındaki yaralılarla ilgili olarak "İvedilikle müdahale edilmesi gereken bu vahim durumun aciliyeti söz konusudur" değerlendirmesini yaptı.

14 Aralık 2015 tarihinden itibaren Şırnak'ın Cizre ilçesinde "terörle mücadele" adı altında 80 kişinin yaşamını yitirdiğine yüzlerce insanın da yaralandığına vurgu yapan Sarıyıldız, "Basit tıbbi müdahale ile hayatta kalabilecek yaralılar vaktinde hastaneye kaldırılmadığı için yaşamını yitirmiştir" şeklinde ifadelerde bulundu.

23 Ocak'tan beri Cizre'de bodrum altında kalan yaralılar için girişimde bulunduklarının altınız çizen Sarıyıldız, yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını vurguladı. Sarıyıldız, "26 Ocak 2016 tarihinde Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu'na Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde Bostancı Sokak No:23'te bulunan bodrum katındaki yaralılara ile ilgili tarafımca acil sağlık ekibi çağrısı yapılmıştır. Ancak, bu çağrıya henüz bir yanıt verilmemiştir" hatırlatmasında bulundu.

Mahsur kalan yaralıların, yakınlarının ve cenaze sahiplerinin belirtilen adresteki enkaza çevrilen binanın önünde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını belirten Sarıyıldız; "Aydın ve sanatçıların yaralıları kurtarmak için canlarını siper etmeye hazır olduklarını ifade etmiştir. Bu çağrının amacı acil olarak tıbbi müdahale bekleyen yaralılara ulaşmak üzerinedir. İvedilikle müdahale edilmesi gereken bu vahim durumun acili yeti söz konusudur" uyarısında bulundu.

Sarıyıldız mektupta ayrıca şunları söyledi: "Sayın komiserliğinizden Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu'na yaptığımız ve cevapsız kalan çağrılarımız ile ilgili devreye girmenizi, cevap alabilmemiz konusunda yardımcı olmanızı arz ve talep ederiz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fatih'te HDP'lilerin yürüyüşü engellendi

SONRAKİ HABER

Bugün Dünya Kanser Günü: Kanserden korunmak için 7 öneri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...