03 Şubat 2016 17:40

Kadın mühendislerin yaşadığı zorluklar film oluyor

Paylaş

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsüne (IEEE)’ne bağlı Women In Engineering alt birimi “Mühendislikte Kadın” temalı kısa film yarışması düzenliyor. 15 Şubat’a kadar devam edecek olan başvuruların sonuçları 8 Mart’ta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde açıklanacak.

Dünyanın önemli teknik mesleki örgütü olan IEEE, teknolojik gelişimi ana ilke edinmiş ve şimdiye kadar 160 ülkede 400 bini aşkın üyeye sahip bir kurum. Women In Engineering alt birimi ise kadınların mühendislik ve iş hayatında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve bilinçlendirmek amacı taşıyor. IEEE WIE, kadınların hem mühendislik hem de sosyal alanda daha aktif ve yaratıcı olmalarını amaçlayan bir meslek örgütü. ODTÜ WIE; IEEE ODTÜ bünyesinde bulunan WIE teknik alt birimi bu amaç doğrultusunda çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenliyor.

Yapılan etkinliklere yenisi eklendi. Bu sene ilk defa yapılacak olan MOWIE isimli kısa film yarışması, öğrencileri “Mühendislikte Kadın” temalı özgün kısa filmleriyle katılmaya davet ediyor. Yarışmanın amacı, üniversite gençliğini mühendislikte kadının yeri hakkında bilinçlendirmek ve kadınların mühendislikte karşılaşabileceği zorluklar üzerine farkındalık yaratmaktır. Yarışmanın final töreni 8 Mart’ta olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nejat İşler’den hikayeler

SONRAKİ HABER

İranlı general, Suriye'de öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...