03 Şubat 2016 15:48

Cenevre görüşmeleri 25 Şubat'a kadar ertelendi

Paylaş

Birleşmiş Milletler'in Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleştirilen Suriye barış görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar askıya alındığını söyledi.

Mistura, "Daha yapılması gereken çok şey var" dedi.

Staffan de Mistura, BM gözetiminde yapılan görüşmelerin çökmediğini ancak ABD ve Rusya gibi uluslararası destekçilerin acil yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

CAFERİ: MUHALEFET ÇEKİLMELERİ YÖNÜNDE TALİMAT ALDI

Öte yandan Sputnik'in haberine göre Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan hükümet heyetinin başkanlığını yapan Suriye'nin BM Elçisi Beşar Caferi ise muhalefetin, görüşmelerden çekilmeleri yönünde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'dan talimat aldıklarını söyledi. Caferi, BM'nin görüşmelere ara vermesinin sebebinin de böyle bir durumdan kaçınmak olduğunu savundu.

Caferi, De Mistura'yla görüşmeye girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Riyad destekli muhalefetin birkaç saat önce görüşmelerden çekilmeyi talep ettiklerini biliyoruz. De Mistura'nın görüşmelere ara verildiğine yönelik açıklamasının, bu durum için yaratılmış bir politik kamuflaj" dedi.

Suriyeli temsilci, "BM Özel Temsilcisi'nin, Riyad delegasyonunun Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin talimatları altında görüşmelerden çekilmesini meşrulaştıran bu davranışı kişisel değil. Gerçeği olduğu gibi söylemedi" diye konuştu.

Yaşananların Şam yönetimi dışında herkes için başarısızlık anlamına geldiğini söyleyen Caferi, görüşmelerin devam edeceği tarih olarak belirtilen 25 Şubat'ta Cenevre'ye dönüp dönmeyeceklerinin belli olmadığını söyledi. Caferi, "Son kararı başkent verecek" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB, Türkiye'ye 3 milyar avro verilmesini onayladı

SONRAKİ HABER

Güneşli'de Nurol Park inşaatının işçi koğuşlarında yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa