03 Şubat 2016 14:03

Akman'ın tutuklanmasına meslek örgütleri tepki gösterdi

DİHA muhabiri Nuri Akman’ın yaptığı haberlerden dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmesine, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Esra Koçak ile DİSK Basın-İş Genel Sekreteri Özge Yurttaş tepki gösterdi.

Paylaş

Türkiye de muhalif gazetecilik yapan herkesin iktidarın baskısı altında yaşadığını söyleyen Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, baskının direk polislerin eliyle gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye’de gazeteciler zaten baskı altında. Bu baskı bölgedeki muhalif gazetecilere yönelik 5 kat daha fazla yapılıyor. Bütün bu hukuksuzluklar basın tarihine bir bir yazılıyor” dedi. İktidarın bu hukuksuzlukları için elbette hesap vereceğini belirten Abakay, DİHA muhabiri Nuri Akman'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

‘BASKILARIN ALTINDA BAŞKANLIK YATIYOR’

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Esra Koçak ise, AKP’nin ortaya koyduğu savaşın gazetecilere sansür, baskı, gözaltı ve tutuklama yansıdığını söyledi. Muhalif gazetecilere yapılanları iktidarın hırsına bağlayan Koçak, “Bundan sonraki adımları da katletme olacak” uyarısında bulundu. Koçak, “Bütün bu baskıların altında başkanlık sevdası yatıyor. Başta gazeteciler olmak üzere yapılan bütün bu hukuksuz uygulamalar, iktidarın hırsı uğruna yapılıyor. Herkesin bu kara delikten kurtulması için dayanışma içerisinde olup gazetecilerimize sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

‘GERÇEKLERİ YANSITAN GAZETECİLER HEDEF SEÇİLİYOR’

DİHA muhabiri ile beraber tutuklanan gazeteci sayısının 32 kişi olduğu hatırlatmasında bulunan DİSK Basın-İş Genel Sekreteri Özge Yurttaş ise tutuklamaları, “Temel mesele muhalefeti susturup kendisine rahat bir ortam yaratmaktır” sözleri ile ifade etti. Sendika olarak tutuklanan tüm muhalif gazeteciler ile beraber dayanışma içerisinde olduklarını belirten Yurttaş, “Özellikler Kürt halkının gerçeklerini medyaya yansıtan gazeteciler hedef seçiliyor. Muhalif gazetecilere fiili bir baskı söz konusudur. Tutuklanan DİHA muhabirinin yanındayız. Tutuklanan diğer tüm muhalif gazetecilerin yanında olduğumuz gibi” dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kapılarına 'Hizbulkontra' yazılı mermiler bırakıldı

SONRAKİ HABER

Motosiklet sürücüsünü öldüren emniyet müdürü beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...