03 Şubat 2016 13:18

Suriye ordusu, Nubbul ve Zahra üzerindeki kuşatmayı kırdı

Paylaş

Suriye ordusu, Halep'in kuzeyinde 2 gün önce başlattığı operasyonları nihayete erdirerek Şii beldeleri Nubbul ve Zahra üzerinde 3 yılı aşkın süredir devam eden cihatçı kuşatmayı kırdı.

Handarat'tan başlatılan operasyonla kısa sürede Duveyr el Zeytun, Tel Cibbin, Hardatin'i ele geçiren Suriye ordusu ve müttefiki güçler, Nubbul ve Zahra bölgesinden de takviye kuvvetlerin katılımıyla Muarrat el Han'ı kurtardı.

KUŞATMANIN KIRILMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Nubbul ve Zahra kuşatmasının kırılması, Suriye'deki en kritik cephe olarak kabul edilen Halep'te cihatçıların Türkiye'den sağladığı en önemli ikmal yolunun kesilmesi anlamına geliyor. Aynı zamanda cihatçıların Azez hattından İdlib'e geçişi engellenecek. Cihatçıların Halep'e yönelik Türkiye lojistiğinin Bab el Hava'ya kayması bekleniyor. Nubbul ve Zahra'daki 5 bine yakın savaşçının Halep cephesine dahil olması da ordunun elini güçlendirecek bir diğer gelişme.

Operasyonlar el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi, Ceyş'ül Mücahidin, Şam Cephesi gibi cihatçı gruplara karşı gerçekleştirildi. (DIŞ HABERLER)

Harita: Twitter - @petolucem

Operasyonda Suriye ordusuna destek veren güçlerden Hizbullah'ın Muarrat el Han'a bayrak diktiği görüldü.

ÖNCEKİ HABER

Mısır 149 İhvan üyesinin idamını kaldırdı

SONRAKİ HABER

Münih’te PYD konuşulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...