03 Şubat 2016 13:04

Arınç krizi yayılıyor, Akif Beki de destek verdi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile beraber AKP’yi kuran ve Başbakan Yardımcılığı da yapan Bülent Arınç krizi AKP içerisinde yayılıyor.  “Dolmabahçe mutabakatını Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyordu” diyen Arınç’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “O zat dürüst hareket etmiyor” ifadelerini kullanmasından sonra AKP medyasından da taraftarından da öfke yağdı. Arınç adeta lince uğradı. Ancak Bülent Arınç’a açıktan olmasa da destek sunanlar da yok değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem danışmanlığını da yapan Hürriyet Yazarı Akif Beki, “Bülent Arınç’ın aforizmaları” başlıklı köşe yazısında Arınç’ın açıklamalarını ve AKP içinden gelen tepkileri yazdı. Beki, Arınç’a tepki gösteren isimleri “Vodvil kahramanı gibi tipler” olarak nitelendirdi.

Beki, Arınç’ın açıklamalarının çok sesliliğe hizmet ettiğini ancak partide bazı isimlerin ona karşı ‘AK Particilik ve Erdoğancılık’a soyunduğunu, bu isimlerin de asıl tarafların medya ve siyasetteki yancıları’ olduğunu yazdı. Bu isimlerin ev sahibi gibi hareket edip, Arınç’ın samimiyetini sorguladığını kaydeden Beki, “Sonuçta siyaset, tarikat değil. Körü körüne peşinden gidilecek şeyhleri de aklını şeyhin emrine koşmuş kurşun askerden müritleri de olmaz” dedi. Akif Beki, bu isimlerin iktidarın ve Erdoğan’ın da yerine geçtiğini savunup şunları kaydetti: “Kimi yaranmacılar için bulunmaz bir göze girme fırsatı çünkü. Arınç’a vurup bonusları toplayacaklar. Ne kadar galiz saydırırsan o kadar kallavi olacak sanki ödülün. Ne kadar sunturlu küfür o kadar yağlı olur sanki mükafatı. Taltif beklentisiyle ileri atılıyorlar. En öne kim fırladı, en esaslısından aferini kapacak sanki. Arınç güya fitne sokuyor, bozgunculuk çıkarıyor, davayı satıyor, lidere ihanet ediyor; onlar da en kral dava adamı olmuş, has cengâver hepsi, partiyi savunuyor, lidere gövdelerini siper ediyorlar”

AKP İÇİNDEN YAZIYI PAYLAŞANLAR OLDU

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, sabah Akif Beki’nin bu yazısını paylaşırken, AKP Genel Başkanı Danışmanı Hüseyin Çelik ise aynı saatlerde “AK Parti’de, emek sahiplerinin emeği üzerinde tepişen eyyamcıları iyi tanıyan A. Beki’yi okumak lazım” diyerek, sosyal medyadan takipçilerine o yazıyı tavsiye etti.

Arınç’a eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Eski Spor Bakanı Suat Kılıç destek vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’de Aylin Nazlıaka için ihraç istemi

SONRAKİ HABER

Mısır 149 İhvan üyesinin idamını kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...