03 Şubat 2016 12:54

‘Emek Kadın Korosu’ kadınların sesi oldu

Paylaş

Didem KÖSE
İzmir

İzmir Bornova’da, işçi, memur, emekli, ev kadını gibi farklı meslek grupları ve yaşlardan kadınların bir araya gelip oluşturduğu “Emek Kadın Korosu” 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü etkinliklerine hazırlanıyor. Bornova’da bulunan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Salonu’nda haftada bir gün iş çıkışları bir araya gelen kadınlara, Eğitim Sen üyesi iki öğretmen de bağlama çalarak eşlik ediyor. İşinden veya evinden gelen kadınlar müzik öğretmenleri eşliğinde türkülerini söylüyor.

Koroda yer alan kadınlar, evden dışarıya çıkmayan, sadece çocuk bakarak hayatına devam eden kadınlar için buranın bir fırsat olacağına dikkat çekiyor. 

Koroda yer alan İmran Şimşek, çalışmaya katılan kadınlar olarak ortak yönlerinin çok olduğunu ifade etti: “Aynı düşünce, aynı yapıda olduğumuz için mutlu oluyoruz. Herkes buraya severek geliyor. Sorunlar paylaşınca azalıyor. Kadınlar adına ses verebilmek için buradayız. Kadın denince aklıma emek geliyor. Güzel olan her şeyin arkasında kadın var. Türkiye koşullarında kadınlara değer verilmiyor. Kadın sadece evde olmamalıdır. Burası bizim için bir fırsat.” dedi.

Koroda yer alan diğer bir kadın Esma Akyol, “Bütün kadınlar sokağa çıkmalı. Düzen kadını içeri tıkıyor. Düzen bize sadece evde oturmayı, kocaya hizmet etmeyi gösteriyor ama biz böyle olmayacağız. Sesimizi duyuracağız”  şeklinde konuştu.

“Emek korosunu oluşturmak için geçen sene karar aldık. Yeni katılan arkadaşlar arasında evden hiç çıkmamış olanlar var. Şimdi ilk defa böyle yer görüyorlar ve mutlu oluyorlar” diyen Güldalı Aktaş da, “Her türlü müziği dinlerim. Müzik evrenseldir, kadın gibi. Kadın olmak hayata güzel bakmayı gerektiriyor. Gelecekten umutluyum” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Amedspor TFF'yi adil davranmaya çağırdı

SONRAKİ HABER

Pratt Whitney’de sendika düşmanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...