03 Şubat 2016 11:41

Direnişteki işçilere silahlı tehdide 5 yıl hapis istemi

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara’da Yılmaz Çelik Hasır AŞ’de alacakları için direnen işçileri silahla tehdit eden patronun yeğeni Metin Yılmaz hakkında dava açıldı. Yılmaz hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan Yılmaz Çelik Hasır AŞ işçileri nisan ayında alacakları için fabrikada direniş başlatmış ve günlerce işyerlerini terk etmemişti. Patronun işçilere ücretlerini vermeyerek kaçma girişimlerine karşı işçiler, fabrikadaki makinelerin sökülmemesi için nöbet tutuyorlardı. Bu süreçte “alacaklı” olduğu iddia edilen kişiler tarafından da tehdit edilen işçiler, patronun yeğeni olduğu iddia edilen Metin Yılmaz tarafından da tehdit edildiler.

28 Nisan’da fabrikaya gelen Metin Yılmaz, icra kararı gereği makinelerin söküldüğü esnada işçileri ve işçilere destek ziyaretine gelen HDP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Demirel’i, Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi Ayhan Aydoğan ve KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı’yı da silahla tehdit etti. Olaya ilişkin açılan savcılık soruşturmasında Metin Yılmaz hakkında “silahlı tehdit” suçundan dava açıldı.

Müştekilerin 18 Mart’ta ifadeye çağırılacağı davada, Yılmaz hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Öte yandan savcılık, Yılmaz hakkında hakaret suçlamasından ve direniş nedeniyle işçilerin temsilcisi Recep Güntutmaz hakkında “İşyeri dokunulmazlığını ihlal” iddiasından ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in dağıtımını engellemeye çalışan Tek Gıda-İş Temsilcisi: Patronu eleştiremezsiniz!

SONRAKİ HABER

Taksim'de eylem yapmak yine yasak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...