03 Şubat 2016 09:44

IŞİD sınırda askerlere ateş açtı, Karkamış'a 2 havan düştü

Paylaş

Suriye'nin Cerablus kentindeki IŞİD militanları, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattında mayın temizliği yapan askerlere ateş açtı. Askerler ateşe karşılık verirken, Suriye tarafından ateşlenen 2 havan mermisi ise Karkamış'ta boş araziye düştü.

Geçen 28 Ocak günü ve dün sınırda mayın temizleme aracıyla, mayın tespit ve temizleme yapan askeri birliğe Cerablus'taki IŞİD militanları tarafından ateş açılmış, askerler de bunun üzerine karşılık vermişti. Bu olayın ardından sabah saatlerinde Karkamış ilçe merkezine 1 kilometre mesafede, mayın temizleme çalışması yürüten askerlere, yine Cerablus'taki IŞİD militanları tarafından ateş açıldı.

Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye misilleme atışı yapıldı. Obüs ve zırhlı araçlardan açılan ateş sırasında aralıklarla IŞİD militanları ateş etmeye devam etti. Bu sırada Suriye tarafından atılan 2 havan mermisi ise Karkamış Belediyesi yakınlarındaki boş araziye düştü. Patlamada yaralanan olmazken, sınırda görevli zırhlı birlikler, havan mermilerine karşılık olarak da IŞİD hedeflerine yönelik misilleme atışı yaptı. (DHA)

(Fotoğraf: Arşiv)

 

ÖNCEKİ HABER

Toplumsal kutuplaşmada tehlike çanları

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Cizre'ye gidip yaralıları almak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...