03 Şubat 2016 09:08

İstanbul Eczacı Odası'ndan A-101'de ilaç satılmasına tepki

İstanbul Eczacı Odası, kullanım kılavuzunda "sadece eczanelerde satılır" ibaresi bulunan pek çok ürünün A-101 marketlerinin raflarında yer almaya başlamasına tepki göstererek "Halkın sağlığıyla oynamayın" çağrısı yaptı.

Paylaş

İstanbul Eczacı Odası, kullanım kılavuzunda "sadece eczanelerde satılır" ibaresi bulunan pek çok ürünün A-101 marketlerinin raflarında yer almaya başlamasına tepki gösterdi.

A-101 Mağazalar Genel Müdürlüğü'ne bir yazı gönderen İstanbul Eczacı Odası, bilinçsiz kullanılan ilaç ve gıda takviyelerinin toplum sağlığına verdiği zararın medyaya yansıyan haberlerde hemen her gün ortaya konduğuna dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi: "Hatta firmanızla aynı holdinge bağlı olan Memorial Hastanesi'nin uzmanları tarafından medyaya yapılan çok sayıda açıklamada da bilinçsiz kullanılan ilaç ve besin destekleyicilerin ölüme neden olabileceğine dikkat çekilmiştir. Bu ürünlerin marketlerinizde bilgi sahibi olmayan kişilerce satılması, vatandaşın sağlığında geri dönülmez hasarlar oluşturmaya ortak olmak anlamı taşımaktadır. Kullanım kılavuzunda sadece eczanelerde satılır ibaresi bulunan söz konusu ürünlerle ilgili olarak toplum sağlığını koruma adına hassasiyet göstermenizi önemle rica ederiz." 

'ÜRÜNLERİN ECZANELERDE, ECZACILAR TARAFINDAN VERİLMESİ GEREKLİDİR' 

İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Serdar Göksan ise yaptığı yazılı açıklamayla, tedavi amaçlı ürünlerin sadece kar amacıyla ve ehil olmayan kişiler tarafından marketlerde satılmasının halkın sağlığına vurulmuş bir darbe olduğunu belirterek, "Bunun derhal önüne geçilmesi ve bu tür tüm ürünlerin eczanelerde, eczacılar tarafından verilmesi gereklidir" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul hastanelerinde 853 kişiye bir yatak düşüyor

SONRAKİ HABER

Toplumsal kutuplaşmada tehlike çanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...