03 Şubat 2016 08:09

HDP yalan haberlere tepki gösterdi

Halkların Demokratik Partisi, Yeni Akit, Türkiye ve Aydınlık gibi farklı anlayışları ifade eden gazetelerin HDP'yi karalayan haberler yapmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisinden son günlerde AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazetelerde yapılan yalan haberlere dair bir açıklama geldi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç imzalı ve “Çamur medyası yalanlarını sürdürüyor…” başlıklı açıklamada “Yeni Akit, Türkiye ve Aydınlık gibi farklı anlayışları ifade eden gazete müsveddeleri, mevzu bahis Halkların Demokratik Partisi olunca, tam bir görüş birliği içinde neredeyse aynı manşetleri kullanıyor” denildi.  

Açıklamada HDP’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu ile ilgili üretilmiş senaryoların yazıldığı söylenirken, “Bu tür yalanlara başvurarak, ezilen halkların ve inançların temsilcisi olan partimizin yıpratılmak istendiğinin farkındayız. Ama bu nafile bir çabadır” denildi.

Yeni Akit, Aydınlık ve Türkiye gazetelerinin, geçmişte ‘terör örgütü üyesi’ olmakla suçladıkları Balyoz, Ergenekon ve diğer dava hükümlülerini şimdi baş tacı ettiklerinin belirtildiği açıklamada “Bu çamur medyasının, her dönemde AKP iktidarının borazanı olmaktan başka hiç bir tutarlılığı ve meziyeti yoktur” denildi ve açıklamaya şöyle son verildi: “Şu çok iyi bilinmelidir ki, partimizin MYK üyelerinin her hangi bir yasa dışı oluşumla ilgisi ve bağı yoktur. Bu oyunlar dün sonuçsuz kaldı; yarın da sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Tüm bu yazılanları, iftira ve çarpıtmaları kınıyoruz ve karanlık odalarda üretilmiş olan bu yalanları servis edenlere karşı her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtiyoruz” (MEDYA SERVİSİ) 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Washington Post’tan Erdoğan’a: Gazetecilik suç değildir

SONRAKİ HABER

Kurbağalıdere yanındaki gecekondular yıkılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa