03 Şubat 2016 07:37

Kadınların 'barış' imzası 5 bini aştı

Paylaş

BİKG'in çağrısıyla 160 kadın ve LGBTİ örgütünün, Bölgedeki kuşatmalara karşı "Ölümden değil yaşamdan yanayız, barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz" şiarıyla başlattıkları kampanyada toplanan imzaların sayısı 5 bini aştı. 

Barış İçin Kadın Girişimi'nin (BİKG) çağrısıyla aralarında KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği, TMMOB'den ve siyasi partilerden kadınlarının da bulunduğu 160 kadın ve LGBTİ örgütlerinin Bölge illerindeki kuşatmalara karşı 18 Ocak'ta "Ölümden değil yaşamdan yanayız, Barış ve Hakikat Hakkımızı savunuyoruz" şiarıyla başlattığı kampanyada toplanan imza sayısı 5 bini aştı. 

Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, toplanan imzaların 6 Şubat Cumartesi Saat 11.00'de Türkiye'nin değişik yerlerinden kadınların katılacağı, Diyarbakır Sümerpark'ta yapılması planlanan Barış Nöbeti'nin ardından TBMM Başkanlığı'na teslim edileceği belirtildi. 

İmzaları teslimi için TBMM Başkanlığı'ndan randevu alan kadın örgütlerinin, Meclis'i ve ülkeyi yönetenleri barış için göreve çağıracaklarının dile getirildiği açıklamada, TBMM Başkanlığı'na imza metninde dile getirilen "barış bizim hakkımız, bunu hiç zaman kaybetmeden tesis etmek sizin göreviniz, müzakerelerin yeniden başlatılmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yolları oluşturulmasını istiyoruz" mesajının iletileceği ifade edildi. 

İMZA VERENLER ARASINDA LEYLA HALİT DE BULUNUYOR 

Açıklamada, İsviçre, Almanya, Kolombiya, Hırvatistan, ABD, İsveç, Tacikistan, Ermenistan. Cezayir, Hollanda, Bosna Hersek'ten de desteklerin de geldiği ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Polit Büro Üyesi ve eski gerilla Leyla Halit'in (Leila Khaled) de müzakereden ve yaşamdan yana imza verenlerden olduğu kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da 2 asker ve 1 polis yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Sarıyıldız : Vahşet bodrumunda yaşananlar Hitler'in gaz odalarından farksız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...