02 Şubat 2016 18:56

Selam Tevhit davasında 10 sanığa tahliye

Paylaş

Takipsizlik kararıyla ortadan kalkan Selam Tevhid Soruşturması'nda usulsuzlük yapıldığı iddiasıyla Fethullah Gülen, Emre Uslu ve eski emniyet müdürü Yurt Atayün ve muvazzaf subayların da aralarında bulunduğu bulunduğu 55'i tutuklu toplam 122 sanığın yargılandığı davada, 10 sanığa tahliye çıktı. Heyet, 7'si polis ve aralarında Yarbay Erdal Turna'nın olduğu 3 asker hakkında dosya kapsamı, suç vasfı, hukuki durumlarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreleri gözönüne alınarak tahliyelerine karar verdi. Tahliyesine karar verilen sanıklar hakkında yurtdışı yasağı koyan heyet, haftada bir gün en yakın kolluğa imza atmalarını da kararlaştırdı.

TAHLİYE OLAN SANIKLARIN 3'Ü ASKER 7'Sİ POLİS 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi yaklaşık 3 saatlik aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, asker olan tutuklu sanıklardan Yarbay Erdal Turna, Mesut Çelik, Halil Alp ile polisler Bekir Enes Arı, Murat Çobanoğlu, Yusuf Yolcu, Mücahit Gökoğlu, Serdar Bayraktutan, Serhat Taner Doğan ve Aytekin Koçak'ın dosya kapsamı, suç vasfı ve hukuki durumlarının değişme ihtimali, tutuklu kaldıkları süreler gözönüne alınarak adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle tahliyelerine karar verildi. Tahliye edilen sanıkların yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına karar veren heyet, yerleşim yerlerine en yakın kolluk birimine her hafta çarşamba günü imza atmalarına da hükmetti.

REDDİ HAKİM TALEBİNE RET

Heyet ayrıca hakimin ve heyetin tarafsızlığını şüpheye düşürecek sebeplerin mevcut olmadığı ve reddi hakim talebinin yasal şartlarının bulunmadığı görüşüyle bu talebi reddetti. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Mumcu: Eleştirel hakkımı kullandım

SONRAKİ HABER

Analog makinenizden kısa bir konser fotoğrafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...