02 Şubat 2016 18:35

Özgür Mumcu: Eleştirel hakkımı kullandım

Paylaş

Cumhuriyet gazetesindeki  ‘Zalim ve Korkak’ başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası istenen Özgür Mumcu savunmasında ‘eleştirel hakkını kullandığını’ belirtti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu, 18 Mart 2015’te ‘Zalim ve Korkak’ başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü.
İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Özgür Mumcu ve taraf avukatları katıldı.

MUMCU: SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Özgür Mumcu şunları söyledi:

“Abdullah Cömert’in ölümü üzerine annesinin sarf ettiği bir takım sözlerden sonra müştekinin (Cumhurbaşkanı Erdoğan)o sözler nedeniyle şikayetçi olması üzerine yazılmış olan eleştirel bir yazıdır. Bu yazı Erdoğan’ın şikayeti üzerine yazıldı. Çünkü bu şikayet basında yer almıştı. Yazıda herhangi bir hakaret mevcut değildir. Bir köşe yazarı olarak eleştirel hakkımı kullandım. Kendim de hukukçuyum. Öğretim görevlisiyim. Daha önce verdiğimiz ifadeler ve ekinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı örnekleri ve iç hukuka ilişkin örnek kararlar mevcuttur. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum.”

‘MÜVEKKİLİM ZALİM BİR KİŞİ OLARAK TANIMLANDI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay da, “Şikayetimiz devam etmektedir. Yazı içerisinde müvekkilim acımasız davranan, halkına zulmeden, zalim bir kişi olarak tanımlanmıştır. Bu anlatım ile eleştiri sınırlarının aşıldığını düşünüyoruz. Yazının genelinde hakaret kastının mevcut olduğu anlaşılmaktadır. Biz bu nedenlerle sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Taraf avukatlarına delillerini ve esasa yönelik açıklamalarını bildirmek üzere süre verilmesine karar veren mahkeme duruşmayı Mayıs ayına erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eyüp'teki saldırıda ağır yaralanan İsmail Bayram adlı kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Selam Tevhit davasında 10 sanığa tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa