17 Nisan 2012 04:19

Tecavüzcülerin avukatı Denizleri anlatamaz

17. TÜYAP İzmir Kitap Fuarına konuşma yapmak üzere gelen ve kamuoyunda “Fethiye toplu tecavüz davası” olarak bilinen davada sanıkların avukatlığını yapan Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, İzmir Kadın Platformu tarafından protesto edildi. Konuşmacı olarak panele gelen Gürkan ise protestodan rahatsızlık duyarak kadınlara hakaret ve

Tecavüzcülerin avukatı Denizleri anlatamaz
Paylaş

‘TECAVÜZÜ SAVUNMAK TECAVÜZE ORTAK OLMAKTIR’

Kitap fuarında 68 Birliği Vakfı tarafından düzenlenen “İdamların 40. yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor” başlıklı panele, 68 gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş ile Devrimci Öğrenci Birliği’nin (DÖB) kurucusu ve Deniz Gezmiş’in arkadaşı olma sıfatıyla Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan da katıldı.

Gürkan, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir kadına toplu tecavüzde bulunduğu iddia edilen 8 erkeğin avukatlığını yapıyor.

“Tecavüzü savunmak tecavüze ortak olmaktır” diyerek Gürkan’ı protesto eden İzmir Kadın Platformu üyesi kadınlar, 68 önderlerinin anıldığı bir etkinlikte tecavüzcülerin avukatlığını yapan baro başkanının konuşmacı olarak davet edilmesinden utanç duyduklarını ifade ettiler.

Burada İzmir Kadın Platformu adına konuşan Aycan Tekin, “Biz değerlerimizin bu insanlar tarafından çiğnenmesini istemiyoruz. Bizler ne tecavüzcülerin yanındayız, ne de tecavüzcülerin Mahir’den Deniz’den bahsetmelerinin yanındayız. Bu insanları her an her yerde protesto etmeye ve teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kahrolası lanet zenci'

SONRAKİ HABER

ON’ların türküsünü yüz binler söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...