02 Şubat 2016 16:10

Demirtaş Davutoğlu’yu Franco’ya benzetti

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çatışma ve operasyonlar sırasında yerle bir olan Diyarbakır’ın Sur ilçesini İspanya’daki Toledo gibi yeniden inşa edeceklerini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu İspanyol diktatör Franco’ya benzetti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, “Sur’u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi olacak” sözleri üzerinden bir kez daha cevap verediği Davutoğlu’nu da 36 yıl boyunca İspanya’yı diktatörlükle yöneten Francisco Franco’ya benzetti. Demirtaş, “Toledo düştükten sonra Franco faşizmi başlıyor. Başbakan ‘Sur’u düşürüp Franco olmak istiyorum’ diyor. Biri Hitler, biri Franco. Burada yırttınız, orada nasıl kurtaracaksınız? Saray’dan korktuğunuz kadar Allah’tan korkuyorsanız, bilin ki hesabı sorulacak. Böyle bir tutarsızlık olur mu? Bunlar söz konusu olunca, evet olur” dedi.

DAVUTOĞLU’DAN CEVAP: STALİNİST YAKLAŞIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini İspanya’nın faşist diktatörüne benzeten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, “Biz Franco’yu da biliriz. Güneydoğuyu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan biziz” sözleriyle seslendi. Davutoğlu, “Biz Franco’yu da biliriz. Marksist zulmü de biliriz. Güneydoğuyu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AKP’dir” diyen Davutoğlu, Demirtaş’ın yorumlarının ‘ucuz’ olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ocak ayı mülteciler için ölüm ayı oldu: 283 ölüm, 113’ü Türkiye kara sularında

SONRAKİ HABER

Kadınlar fenerleri ile karanlığı aydınlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...