02 Şubat 2016 14:25

Ankara'da toplu ulaşıma zam geldi

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı bildirildi. UKOME Genel Kurulu'ndan belirlediği yeni tarifelerde Ankaray ve metrolarda tam biniş 2.35 TL, indirimli 1,75 TL, aktarma binim ücreti de 0.80 kuruş olarak belirlendi. Yeni ücret tarifeleri 4 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerleği olacak.

Ankara'da toplu taşıma ücretleri yeniden belirlendi. Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen yeni toplu taşıma ücretlerinde EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da tam biniş 2.35 TL, indirimli biniş ise 1.75 olarak belirlendi. Bu ulaşım araçlarındaki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0.80 kuruş olmasına karar verildi. UKOME tarafından belirlenen yeni tarifelere göre özel halk otobüslerinde (ÖTA, ÖHO) ise tam biniş ücreti 2.55 TL’ye, indirimli biniş ücreti 1.75 TL’ye yükseltildi. Kısa mesafe minibüs seferleri ücreti 2.55 TL’ye, uzun mesafe minibüs seferleri ücreti ise 2.90 TL’ye yükseltildi. 

'5 YIL İÇİNDE BİR KEZ ZAM!'

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada işletim maliyetlerinde meydana gelen artışlara karşın, son 5 yıl içinde Ankara'da toplu taşıma hizmetlerinde bugüne kadar sadece bir kez fiyat ayarlaması yapıldığı söylendi. Açıklamada, " Kamu hizmeti olarak görülen ve kâr amacı güdülmeyen, toplu ulaşım hizmetinde,  yatırım maliyetleri ile işletme maliyetlerindeki artışlar, sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmetinin sunulması noktasında tarife değişikliği yapılmasını kaçınılmaz kılmıştır" dendi. (Ankara/EVRENSEL)          

 

ÖNCEKİ HABER

Amedspor’a seyircisiz oynama cezası

SONRAKİ HABER

Zamlar vatandaşın belini büktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...